În comuna argeșeană Bradu, în apropiere de intrarea în Piteşti, de câteva săptămâni, este funcţională o staţie Tesla de încărcare rapidă a maşinilor electrice. Staţia are şase puncte de încărcare rapidă de până la 250 kW şi a fost amplasată în parcarea unui centru comercial, informează adevarul.ro.

În România, Tesla a mai deschis în acest an trei staţii de încărcare rapidă la Bucureşti, Timişoara şi Sibiu. Localitatea argeşeană Bradu, aflată la doar câţiva kilometri de Piteşti, este însă prima din România cu staţie de încărcare Tesla. Deşi „Adevărul” a dorit să obţină un punct de vedere de la Dănuţ Stroe, primarul comunei Bradu, în legătură cu această premieră naţională, acesta nu a răspuns, în pofida apelurilor şi mesajelor repetate trimise.

În schimb, doi localnici din comună au fost mult mai comunicativi în ceea ce priveţte staţia de încărcare Tesla. „Io zic că au făcut degeaba chestia aia cu curent la maşini. E (sic!) scumpe maşinili astea de merge cu curent, cine Doamne să îşi permită să ia una din aia la noi în comună, unde ziua de lucru la câmp e 100 de lei? Şi mai e ceva: dacă se opreşte curentu când încarci maşina?”, spune Mihai Toader (72 de ani), un agricultor din comună.

„SĂ FACĂ MAŞINILE ASTEA MAI IEFTINE, CĂ ALTFEL NE UITĂM LA ELE ÎN PARCĂRI CA PROŞTII”

La rândul său, Virginia Andreescu (49 de ani), ne-a declarat: „Am văzut chestia aia de încarcă maşinile, zici că e din filme… E bine că se modernizează România, da’ să facă salariile mai mari la oameni şi maşinile astea pe electricitate mai ieftine, să şi le permită mulţi, că altfel doar ne uităm la ele în parcări ca proştii. Să ştiţi însă că io tot în maşinile astea pe benzină am încredere”.

Mai trebuie spus că la centrul comercial de la Bradu, sunt în lucru alte 7 puncte de încarcare pentru maşini electrice care vor fi funcţionale începând cu 15 august. Conform datelor furnizate de către DRPCIV, la finalul anului trecut în România erau înmatriculate 201 maşini electrice Tesla, dintre care doar trei în judeţul Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here