Primarul comunei Soveja, ameninţat de un ofiţer STS: „O să vă pun toate instituţiile statului în cap”

Foto: Ionuț Filimon/ Facebook

Primarul comunei vrâncene Soveja, membru PNL, spune că a fost ameninţat telefonic de un colonel din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi că s-a adresat atât superiorilor din STS, cât şi Cancelariei primului ministru, explicând cum s-a ajuns la ameninţări.

Edilul Ionuţ Filimon spune că ameninţările au avut loc în prima zi după Paşte şi au fost făcute de către un colonel STS deranjat că edilul i-a  cerut tatălui ofiţerului să respecte legea.

Potrivit edilului, colonelul STS se numeşte Rodica Baştea şi ar fi fost extrem de agresivă la telefon. „Am crezut că este o farsă. Timp de 15 minute a ţinut un monolog la telefon, nici nu vreţi să ştiţi ce era la gura ei. Mi-a zis aşa: aţi deranjat deja doi colonei şi un general. O să vă pun toate instituţiile statului în cap. O să fac în aşa fel încât să ştie tot Bucureştiul ce faceţi dumneavoastră acolo. Ne-a făcut proşti, pe noi cei din primărie”, a declarat primarul Filimon pentru Adevărul.

Edilul spune că doamna colonel era nemulţumită de cum şi-a permis un primar să-i ceară tatălui ei, care deţine peste 30 de vaci în gospodăria sa din Soveja, să nu mai deverseze bălegarul în canalizarea comunei.

„Gheorghe Baştea este unul dintre foarte puţinii cetăţeni din comună care nu au vrut să înţeleagă că activitatea de creştere a animalelor se face respectând normele de igienă sanitară, ferma sa funcţionând în interiorul satului şi cauzând probleme grave de poluare a apelor, a aerului precum şi în trafic. Mai mult, acesta nu a vrut să răspundă pozitiv niciunei scrisori trimise de administraţia locală, şi nici în cadrul întâlnirilor avute cu primarul, viceprimarul sau alţi membri ai primăriei. Oamenii mi-au spus că au găsit reziduuri de la animale în toalete. Omeneşte, am vrut să-l ajut, dar el m-a ameninţat şi m-a înjurat de fiecare dată. Ieri (n.red. – marţi) l-am chemat la primărie, i-am dat adeverinţă pentru folosirea izlazului şi i-am spus că îl debranşez de la canalizare, conform somaţiei anterioare, lucru pe care l-am făcut mergând acolo cu poliţia şi jandarmeria, pentru că oamenii din primărie s-au temut de reacţia lui. Are termen zece zile să-şi mute efectivul de animale în afara satului, altfel îl sancţionez. Nu este normal însă ceea ce a făcut doamna colonel STS, cu intervenţii şi ameninţări la nivelul acesta, de aceea m-am adresat superiorilor ei şi Cancelariei primului ministru”, ne-a mai spus primarul Filimon.

„Adevărul” a încercat să obşină un punct de vedere şi de la colonelul STS Rodica Baştea, însă, în pofida insistenţelor, aceasta nu a răspuns la telefon.

1 COMENTARIU

  1. Poate a auzit și Pârțu!!..cum e posibil ca o proastă ajunsă colonel cu curul sa încalce legea!!?..e plina tara de colonei și generali..unde morții ma-sii a luptat curva??..pe centură??..nu te mai poți caca de generali în țară asta..
    Președinția româniei ar trebui să dea publicității numărul de generali activi si in rezervă și vârsta cand au fost făcuți !!..sau ieșiți la pensie…să vadă și poporul pe cine plătește!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here