Primarul New York-ului, acuzat de nepotism, după ce și-a numit fratele în fruntea NYPD

Noul primar ales al New York-ului, democratul Eric Adams, este acuzat de nepotism după ce vineri, la doar o săptămână de la preluarea mandatului, l-a numit pe fratele său, în vârstă de 56 de ani – un fost sergent în forţele de poliţie – comisar-adjunct în cadrul NYPD, scrie The Guardian. Adams a motivat aceasă numire susținând că fratele său, numit comisar adjunct de poliție, l-ar ajuta să-l ferească de „supremația albă și crimele motivate de ură”.

Eric Adams este un ofițer pensionar din NYD. La fel și fratele său, Bernard Adams, care a lucrat cel mai recent ca director adjunct al operațiunilor pentru parcare și transport la campusul medical al Universității Virginia Commonwealth, dar acum a fost numit comisar adjunct de poliție, cu un salariu de 240.000 de dolari pe an. Numirea l-a expus pe noul primar democrat la acuzații de nepotism.

„Newyorkezii se aşteaptă ca funcţionarii publici să fie angajaţi pe baza calificărilor lor şi nu pentru că sunt rudele primarului”, a spus Susan Lerner, director executiv al Common Cause New York, un grup dedicat bunei guvernări.

„Numirea rudei apropiate a primarului nu inspiră încredere publicului”, a spus ea, precizând că nu este clar dacă decizia are nevoie de derogare din partea Consiliului de Conflict de Interese al oraşului.

La CNN, Eric Adams a spus că consiliul va „determină și avem un sistem grozav aici în oraș”.

„Dar permiteți-mi să fiu clar în acest sens. Fratele meu este calificat pentru acest post. El va fi responsabil de securitatea mea, ceea ce este extrem de important pentru mine într-o perioadă în care vedem o creștere a supremației albe și a crimelor motivate de ură. Trebuie să-mi iau securitatea într-un mod foarte serios.

„Am nevoie de cineva în care am încredere în jurul meu… și am încredere profundă în fratele meu.”

Potrivit contului Linkedin, Bernard Adams este din 2011 asistent al directorului pentru parcare la Virginia Commonwealth University.

Un comisar de poliţie adjunct din New York câştigă circa 242.000 de dolari americani pe an.

Primarul Adams, care a promis că se va ocupa de ratele mari ale criminalităţii în oraşul său, a atras, de asemenea, critici săptămâna aceasta pentru că a sugerat că newyorkezii fără „abilităţi academice” sunt „lucrători cu calificare scăzută.

El a spus că aceştia sunt „bucătarii mei, spălătorii de vase, curierii mei, oamenii mei de lustruire a pantofilor, cei care lucrează la Dunkin’ Donuts”.

Eric Adams, un afro-american, fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist, a fost ales primar al New York-ului în noiembrie. Eric Adams este al doilea primar de culoare din istoria capitalei economice şi culturale americane. Devenit poliţist în anii 1980, într-o perioadă în care New York-ul era cunoscut ca fiind un loc periculos, el s-a dedicat meseriei timp de 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan. În 1995, Eric Adams a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA – 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021-2022 – consacrat în parte ieşirii din criza sanitară.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here