Primul pacient român vaccinat internat în stare gravă după ce s-a infectat cu tulpina Delta

Foto: INQUAM/Octav Ganea
Un bărbat de 71 de ani, vaccinat, este internat în stare gravă la Iași, după ce s-a infectat cu tulpina indiană Delta. Este primul caz de pacient infectat cu tulpina Delta care ajunge în stare gravă chiar dacă s-a vaccinat, înregistrat până acum în România.
Bărbatul s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă la începutul acestui an.
Pacientul suferă de comorbidități importante și este internat la Terapie Intensivă, a declarat pentru HotNews.ro medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.
Acest lucru nu înseamnă că vaccinarea nu este eficientă și în fața variantei Delta„, a subliniat medicul Florin Roșu.
Tulpina indiană Delta a coronavirusului a devenit oficial dominantă în România în această săptămână, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică. Acest lucru înseamnă că România a intrat în valul 4 al pandemiei de COVID-19, afirmă epidemiologul Octavian Jurma. Acesta se așteaptă ca în perioada următoare să vedem o dublare a numărului zilnic mediu de cazuri la aproximativ două săptămâni, „ceea ce înseamnă că deschiderea școlilor va avea loc la o medie între 2.000 și 3.000 de cazuri pe zi.”
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat și el, marți, că România se află la debutul valului 4 al pandemiei.
De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat, săptămâna aceasta, că autoritățile intenționează să înceapă, în luna septembrie, administrarea celei de-a treia doze a vaccinului împotriva COVID-19 pentru persoanele cele mai expuse la îmbolnăvire – persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane aflate în evidență cu boli cronice și personalul medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here