Problemele lui Dragnea cu legea continuă. În ce dosare mai este cercetat fostul șef al PSD

Inquam Photos/George Călin

Liviu Dragnea este cercetat în două dosare de anvergură aflate pe rolul DNA: Dosarul vizitei în SUA şi Dosarul Tel Drum. Chriar dacă fostul şef al PSD a fost liberat condiţionat, joi, după ispăşirea a 2/3 de pedeapsa de 3 ani  şi 6 luni la care a fost condamnat în Dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, asta nu înseamnă că problemele lui cu legea s-au terminat, relatează Adevărul.

Tribunalul Giurgiu a dezbătut şi a admis, joi, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea care executa o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în închisoare în Dosarul Angajărilor fictive. Magistraţii au hotărât că fostul lider PSD poate fi eliberat înainte de termen.
Procesul a ajuns acolo după ce dosarul a fost strămutat în faza de contestaţie de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu.
Iniţial, Tribunalul Bucureşti decisese ca Dragnea să rămână în puşcărie cel puţin până în luna august, dar decizia a fost desfiinţată de Curtea de Apel Bucureşti.
Liviu Dragnea a fost încarcerat în mai 2019 şi a petrecut după gratii 2 ani şi 2 luni.
Pe lângă decizia de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare în Dosarul Angajărilor Fictive, Înalta Curte a pronunţat. pe 27 mai 2019, o pedeapsă complementară, care se aplică timp de 3 ani după liberarea din penitenciar.
Concret, Dragnea nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi nici dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA, pe data de 17 mai 2021, în dosarul finanţării vizitei sale în SUA, în 2017, fiind acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Alături de fostul lider PSD a mai fost deferit justiţiei şi fostul său consilier parlamentar, Gheorghe Dimitrescu, pentru cumpărare de influenţă, precum şi şi trei oameni de afaceri.
Acest dosar se tot amână la Tribunalul Bucureşti, deoarece judecătorii tot formulează cereri de abţinere.
Iată care sunt magistraţii de la TB care nu au vrut să îl judece pe Dragnea:
  • jud. Cîrciumaru Mihaela Lavinia,
  • jud. Joiţa Marius Iulian,
  • jud. Georgescu Ashemimry Violeta Elena,
  • jud. Cătălina Cruceru,
  • jud. Andone-Bontaş Amalia
În cazul lultimului judecător, un complet de la TB a respins cererea de abţinere pe data de 29 iunie.
Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here