Procurorii explică de ce nu s-a luat nicio măsură preventivă față de șoferița care a lovit mortal două fetițe: Era bătută și în șoc

Femeia care a provocat accidentul rutier din Sectorul 2, după ce a pierdut controlul volanului și a accidentat mortal două fete a fost lăsată să plece, după audieri. Anchetatorii au considerat că nu este oportun să fie luată vreo măsură preventivă împotriva ei, pentru că era rănită, după ce a fost lovită de către martori ai accidentului, a declarat duminică, pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, Rodica Nițescu.


Ea a spus că femeia a fost audiată și s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar nu sunt indicii că ar fi fost băută.

„Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri”, a afirmat procurorul Rodica Nițescu.

Potrivit acesteia, femeia, care a mers singură la audieri după ce a primit îngrijiri medicale la spital, nu le-a putut explica anchetatorilor ce anume s-a întâmplat încât a pierdut controlul volanului. Ea ar urma să fie reaudiată cel târziu luni, a adăugat procurorul.


Ce a comunicat duminică Brigada Rutieră a Capitalei: „Toate activitățile/cercetările efectuate în cadrul unui dosar penal sunt desfășurate sub supravegherea unității de parchet competentă teritorial și material. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs un accident rutier se desfășoară multiple activități procesual penale si sunt dispuse măsuri în raport cu stadiul cercetărilor”.

Cele două fete care și-au pierdut viața aveau 6 și 21 de ani, au precizat duminică reprezentanți ai Brigăzii Rutiere. Inițial, Poliția anunțase că una dintre fete are 14 ani. „A fost dată o vârstă aproximativă de către persoanele aflate la fața locului. Fata era foarte grav rănită, iar eroarea s-a produs din cauza imposibilității de a o identifica. A fost preluată și dusă rapid la spital”, a precizat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Brigării Rutiere, Claudiu Costea.


Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2. Femeia, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp.

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar fata de 21 de ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă nu a mai putut fi salvată. „A suferit politraume majore, multiple fracturi, TCC, era intubată, ventilată. A făcut stop cardio-respirator când era dusă spre sala de operație și nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.


După accident, mai multe persoane i-au agresat atât pe femeia de la volan, cât și pe pasager.
Martorii spun că șoferița ar fi fost băută și circula cu viteză mare.
Nu s-a putut stabili dacă femeia aflată la volan consumase bauturi alcoolice, pentru că nu a putut fi testată din cauza unor probleme medicale, dar au fost recoltate probe biologice și va fi urgentată procedura pentru ca luni să fie gata rezultatele„, a declarat sâmbătă seară, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Claudiu Costea.


Întrebat dacă femeia circulă cu viteză mare, așa cum spun martorii, reprezentantul Poliției a afirmat că imaginile surprinse arată că „venea destul de tare mașina”, dar se va stabili cu exactitate în urma cercetărilor, inclusiv a unei expertize tehnice. „Era înt-o intersecție unde trebuia să faca viraj dreapta sau stânga și acolo a pierdut controlul volanului”, a mai spus Claudiu Costea.


În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta este coordonată de Parchetul Judecătoriei Sector 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here