Proxenet din Gorj, prins de poliție după ce s-a filmat în timp ce aduna banii cu fărașul

Un proxenet din Gorj a fost prins în aeroport, după ce s-a filmat lăudându-se cu banii pe care îi aduna cu mătura şi făraşul. El și tatăl său sunt acuzați că au obţinut circa 500.000 de euro din exploatarea sexuală a aproximativ 20 de tinere care s-au prostituat în ţări din vestul Europei.

Proxenetul, în vârstă de 30 de ani, din comuna Drăguţeşti, judeţul Gorj, a fost prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să părăsească teritoriul ţării cu destinaţia Dubai, acesta fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, relatează Adevărul.ro.

Din cercetările efectuate de poliţişti, în cursul urmăririi penale, a rezultat că începând cu anul 2015, cel în cauză a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate, trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.  

De asemenea, în perioada 2015 – până în prezent, cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei.  

Din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop.  

De asemenea, în cursul zilei de joi, poliţiştii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaţilor, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Din ancheta DIICOT reiese modul de operare al proxeneților. ”În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale.
Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția
”, se arată într-un comunicat al DIICOT de vineri.

Potrivit anchetatorilor, comunicarea cu clienţii se făcea exclusiv pe reţelele de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienţii şi stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. Inculpatul era ajutat de către tatăl său, care transporta tinerele în vederea practicării prostituţiei şi prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activităţi.

O parte din banii astfel obţinuţi au fost folosiţi de inculpaţi pentru achiziţionarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux şi a unor vacanţe de lux, iar restul au fost plasaţi în cutii de valori în diverse bănci din Elveţia.  

În urma audierilor de la sediul DIICOT-B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de cei doi bărbaţi, aceştia fiind ulterior prezentaţi magistraţilor din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare.  

Pe parcursul cercetărilor, s-a beneficiat şi de sprijinul autorităţilor din Germania, Austria şi Elveţia.  

Bărbatul de 52 de ani a primit măsură controlului judiciar pentru 60 de zile, iar fiul său a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here