BREAKING NEWS. PSD a votat în CEx să boicoteze votul de învestire a Guvernului Orban 2

Foto: Inquam Photos / George Calin

Liderii PSD au votat în unanimitate să boicoteze votul de învestire a Guvernului Orban 2. Decizia a fost luată în ședința CEx de miercuri. Liderii partidului au motivat hotărârea prin faptul că așteaptă decizia CCR, după sesizarea conform căreia propunerea lui Ludovic Orban din nou pentru funcția de premier ar fi neconstituțională. Curtea Constituțională ar trebui să se pronunțe luni pe această temă. Tot luni ar trebui să aibă loc și votul în Parlament pe Guvernul Orban 2, scrie Digi24.

În lipsa parlamentarilor PSD de la votul pe învestire, este posibil să nu fie realizat cvorumul. Astfel, votul ar fi blocat și amânat pentru o dată ulterioră. În acest scenariu, caledarul pentru organizarea alegerilor anticipate ar putea fi prelungit.

De altfel, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat încă din 11 februarie că PSD ia în calcul să nu participe la votul pentru învestirea Guvernului Orban II, până la răspunsul CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban.

”Luăm în calcul ca, până la răspunsul CCR pe sesizarea privind desemnarea abuzivă a domnului Orban după ce a fost demis, să nu participăm la acest vot”, a spus, marţi, Alfred simonis, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite.

Simonis a spus că decizia nu a fost încă luată, urând să mai existe discuţii până la data rogramată a votului.

Audierile miniştrilor Cabinetului Orban ll în Parlament au avut loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00, conform deciziei Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here