Putin nu-l felicită încă pe Biden, chiar dacă Trump a acceptat începerea procesului de tranziție

Sursa: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin încă nu l-a felicitat pe Joe Biden, chiar dacă administrația Trump a anunțat că a aprobat procesul formal de tranziție prezidențială, a anunțat Kremlinul, relatează Moscow Times, potrivit Digi24.ro.

La mai bine de două săptămâni de când proiecțiile media l-au dat drept câștigător pe candidatul democrat, președintele în exercițiu, Donald Trump, a anunțat pe Twitter agenția care lucrează cu viitoarea administrație, Administrația Serviciilor Generale, că va începe procesul de tranziție. Totuși, el susține în continuare că a câștigat alegerile și că va încerca să obțină în instanță câștig de cauză.

Nu este suficient”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă tweet-ul lui Trump este un motiv pentru ca Putin să nu-l felicite pe Biden.

Știți că numărarea voturilor din unele state continuă, iar fără acestea rezultatele alegerilor nu pot fi anunțate oficial”, a spus Peskov, citat de Tass.

Peskov a mai spus că „nimic nu s-a schimbat” de la declarația sa de acum două săptămâni, că Putin nu îl va felicita pe Biden până când nu vor fi soluționate contestațiile în instanță.

Purtătorul de cuvânt președintelui rus a subliniat că felicitările Moscovei vor urma numai după încheierea tuturor procedurilor.

Ei bine, așa cum am spus de la bun început, aici nu s-a schimbat nimic”, a spus Peskov despre poziția Kremlinului în această privință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here