Putin: Rusia şi China dezvoltă împreună arme de înaltă tehnologie

Sursa: Kremlin.ru

Rusia şi China cooperează în domeniul securităţii dezvoltând în comun arme de înaltă tehnologie, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin la conferinţa sa de presă anuală.

„Cooperăm (cu RPC) în materie de securitate. Armata chineză este echipată în mod semnificativ cu cele mai avansate sisteme de armament. Dezvoltăm chiar şi anumite arme de înaltă tehnologie împreună”, a declarat liderul rus, citat de TASS, transmite Agerpres.

Putin a mai precizat că Rusia şi China dezvoltă, de asemenea, cooperarea între forţele lor armate, precum şi în domeniul spaţial şi al aviaţiei. „Acest lucru include exerciţii comune, participarea la jocuri militare internaţionale comune şi patrule comune pe mare şi în aer”, a adăugat el

Rusia şi China creează „un parteneriat absolut cuprinzător de natură strategică, fără precedent în istorie până acum, cel puţin între Rusia şi China”, a declarat liderul rus, estimând că această relaţie strategică dintre Rusia şi China ”este un factor serios de stabilizare pe arena internaţională”.

„Asia se dezvoltă într-un ritm rapid şi eficient. China este liderul de necontestat al economiei mondiale şi asiatice. Este firesc să dezvoltăm relaţii cu China în acest domeniu. China este numărul unu printre partenerii noştri comerciali şi economici”, a mai spus preşedintele rus.

Rusia şi China cooperează pentru a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2060. „Până atunci, furnizăm Chinei tot felul de resurse energetice. Şi mai departe suntem pregătiţi, pentru că 2060 nu este sfârşitul vieţii noastre, al statului nostru, iar neutralitatea carbonului poate fi obţinută în diferite moduri, inclusiv prin posibila utilizare a hidrocarburilor, dar numai prin absorbţia corespunzătoare a acestora”, a explicat el.

1 COMENTARIU

  1. Vedeți voi, numai atât trebuie sa înțelegeți: Rusia si rusii n-au avut niciodată atâta respect pentru alții… Așa ca asta e semnul ca occidentul e in groapa, rusii niciodată nu s-au temut de americani sa le facă temenele cum le fac chinezilor… Pentru cine nu știe, in 68 când Ceaușescu s-a opus intrării in Praga cu tancurile, China i-a ținut spatele. Lui… si noua. De atunci umbla vorba in romani ca Mao le-a spus rușilor ca „Atunci când primul soldat rus va fi la Pekin, ultimul soldat chinez va fi la Moscova!”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here