Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Rareș Bogdan i-a reproșat sâmbătă lui Ludovic Orban modul în care a negociat împărțirea ministerelor cu partenerii de guvernare. Bogdan susține că dacă de fondurile europene s-ar fi ocupat liberalul Marcel Boloș, România ar fi printre țările al căror Plan Național de Redresare și Reziliență ar fi fost deja aprobat la Bruxelles. În replică, actualului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, din partea USR PLUS, spune că planul făcut de Boloș „nu ar fi fost luat în serios” de Comisia Europeană, notează Digi24.

Și vă mai spun ceva. Dacă Marel Boloș era ministrul Fondurilor Eurpene – sau Investițiilor, sau cum Dumnezeu îi mai tot schimbă numele – vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR și încasam până la sfârșitul lui august banii. Așa, semnăm în septembrie. Dar nu e Marcel Boloș. Din ce cauză? Poate va răspunde unul dintre cei care vin după mine”, a adăugat el.

Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, nu a întârziat să-i dea replica lui Rareș Bogdan.

Sunt siderat de inocența mimată a lui Rareș Bogdan. Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poți pretinde profesionist dacă citești regulamentele pe care trebuie să le aplici”, a scris Ghinea pe Facebook.

Campania internă din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând niște ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare. Domnule Rareș Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Și o facem bine. Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here