Concluzia legiștilor: Preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș după botez este nevinovat

botez/baptism, file picture

Medicii legiști din Suceava au stabilit că decesul unui bebeluș, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu ritualul din biserică și că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii, scrie Monitorul de Suceava.

Raportul medico-legal în cazul băiețelului în vârstă de 6 săptămâni intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din Suceava a fost finalizat, iar concluziile arată că preotul Alexandru Mazarache este nevinovat.

Legiștii spun că decesul a fost urmare a insuficienței cardio-respiratorii acute „consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă”. Concluzia este că afecțiunile pe care le avea copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au dus la deces.

Familia copilului a anunțat că va contesta raportul medico-legal și că va înainta și plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.

Reacția BOR după ce medicii legiști au stabilit că preotul este nevinovat

Patriarhia Română consideră că, după ce medicii legiști din Suceava au anunțat că decesul bebelușului care a murit la 12 ore de la botez nu are legătură cu ritualul din biserică, ”cei care s-au grăbit să-l răstignească public pe preot ar trebui să ofere o reacție a bunului-simț”.

Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui să ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, un om, cleric sau nu, care trece printr-un „oprobriu public fără să fie vinovat”, merită gestul minimal al unei firești reabilitări.

1 COMENTARIU

  1. Cata mizerie cand constati cum unii isi spala altora mainile ! Neprofesionalism, coruptie ,autoritarism al castei preotesti, primitivism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here