Reacția lui Voican Voiculescu după desființarea Institutului Revoluției Române. Cât câștiga acesta pe lună

Inquam Photos / George Calin

Directorul Institutului Revoluţiei Române, Gelu Voican Voiculescu, susţine că decizia Guvernului Orban de a desfiinţa instituţia este „arbitrară” şi „abuzivă” şi vor fi făcute toate demersurile legale pentru ca aceasta să nu fie pusă în practică. „Nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental”, a transmis Voican Voiculescu, transmite News.ro.

„Am luat cunoştinţă cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. De asemenea, nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental. Acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care adevăraţii revoluţionari au fost nesocotiţi, dovadă că la şedinţa solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română, domnul Petre Roman nu a fost lăsat să-şi rostească discursul, deşi este unul din cei mai cunoscuţi revoluţionari”, a transmis, luni seară, Gelu Voican Voiculescu.

Acesta a precizat că se vor face demersuri pentru ca deciia Guvernului să nu fie pusă în practică. 

„Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”, a mai transmis Voican Voiculescu.

7.359 de lei pe lună

În martie 2018, Gelu Voican Voiculescu, cercetat pentru crime împotriva umanităţii, a preluat şefia Institutului Revoluţiei, după o acţiune în forţă, sprijinit de vechi tovarăşi revoluţionari: Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu şi, de la distanţă, Ion Iliescu. Deşi nu-şi declară leafa, salariul lui Gelu Voican Voiculescu e de 7.359 de lei lunar, potrivit ziarului Adevărul.

În ceea ce îl privește pe Ion Iliescu, președintele Institutului, acesta a declarat: „Nu am auzit de așa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluției Române, renunțăm la Revoluția Română, la studierea ei… Nu înțeleg, nu știu, nu am aflat încă această știre. Mi se pare o porcărie inadmisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluția și nu înțeleg și-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil, care a marcat întreaga transformare pe care a cunoscut-o țara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunți la așa ceva? Unde în lume se întâmplă așa ceva?”.

Ordonanţa de Urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, inclusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni, a fost adoptată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here