Reformarea „ezoterică” a educației din România. După numerologie, școala românească se întâlnește cu puterea paranormală a culorilor

Cursurile de numerologie adresate profesorilor de la Galaţi nu au fost un accident. Inspectoratul Şcolar Iaşi a publicat un ghid pentru educaţie de calitate şi abandon şcolar redus, în care se vorbeşte, printre altele, despre puterile paranormale ale culorilor, ce să purtăm ca să ne creştem abilităţile de telepatie şi clarviziune, să ducem la bun sfârşit un proiect sau să avem noroc la bani, relatează Digi24.

Autorul ghidului este un inspector şcolar care sugerează că este bine să ne îmbrăcăm în roşu, dacă vrem să ducem la bun sfârşit un proiect amânat. Din text aflăm că verdele este o culoare excelentă pentru realizări financiare, iar violetul ajută la conectarea cu sinele divin şi are legătură cu paranormalul. Albastrul contribuie la dezvoltarea capacităţii de telepatie şi clarviziune. De asemenea, din acelaşi ghid educaţional afăm că portocaliul ajută la eliminarea toxinelor blocate în colon. 

„Este un rezultat al unor programe, proiecte de formare la care au participat profesori, directori, inspectori. Ele, aşadar, nu sunt neapărat ideile pe care autorii le au despre această temă, ci reflectă suportul de curs pe care l-au primit” – este explicația pe care o are Antonina Bleorţ, purtător de cuvânt al Inspectoratul Școlar Județean Iaşi.

„Culorile se aplică foarte tare la emoţii şi stări de spirit. Dincolo de asta, fiecare ramură îşi stabileşte propriile graniţe, propriile limite”, spune Irina Mitrea, psiholog la Institutul de Psihiatrie Socola.

Experții în educaţie sunt de părere că este de datoria profesorilor să găsească o abordare echilibrată, astfel încât să nu creeze controverse.

„Întotdeauna atunci când vine vorba despre educație, excesele generează monștri, ca să zic așa. Atunci cand interzicem total o conversație despre un subiect evident că apare instantaneu sindromul fructului oprit. Cu cât nu am voie să ajung acolo, cu atât mai mult voi încerca”, a comentat la Digi24 Marian Staş, expert în educație.

Formatorii spun că încă există mari deficienţe în chestiuni care ţin de actul didactic zilnic. De multe ori profesorii sunt ispitiţi cu tot felul de cursuri care doar fac CV-ul să pară mai impresionant.

„Noi primim săptămânal oferte de la diverse agenţii sau ONG-uri care se ocupă cu formarea. Cursuri internaţionale de o zi în online, în Dubai, sau cursuri de o zi internaţionale în Republica Moldova sau în Serbia. Noi nu am recomandat, pentru că logica este destul de simplă: nu poţi să faci într-o zi un curs care are minim 40 de ore”, spune Silviu Iordache, director la Casa Corpului Didactic Iași.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Bai fraților după un an de pandemie uite unde a ajuns învățământul românesc,…dacă și in anul ăsta vor fi închise școlile , atunci trecem direct la învățământul prin gesturi mimice, exact că la indieni..prin rotocoale de fum,bătutul in copaci,…dacă generația anilor’50 a fost numită generația de sacrificiu,atunci ăștia de acum sunt pierduți pe vecie …generație de analfabeți pandemici… adică cretini… aleluia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here