Relația dintre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu, în presa italiană: ”Nu era dragoste, ci violuri intercalate cu torturi“

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Povestea presupusei relații dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu a devenit subiect pentru italienii de la Calcio Mercato, care au căutat un exemplu din lumea sportului cu ocazia zilei împotriva violenței domestice.

În urmă cu 44 de ani, Nadia scria istorie la Montreal, uimind o lume întreaga cu perfecţiunea sa. De atunci, ea a devenit cea mai populară gimnastă şi a intrat definitiv în atenţia presei. Despre Nadia s-au scris zeci de mii de pagini de ziare, multe dintre ele cu exagerări sau cu informaţii trunchiate sau pur si simplu cu invenţii.

Este şi cazul ultimului articol publicat în presa italiană, în calciomercato.com, „Povestea Nadiei Comăneci, vedeta olimpică prizonieră a călăului Nicu şi a unui viol de stat”. Italienii vin cu propria versiune despre Nadia Comăneci: ea ar fi fost prizoniera familiei Ceauşescu timp de mai bine de patru ani, iar Nicu Ceauşescu ar fi violat-o în repetate rânduri, potrivit Adevărul.ro.   

Autorul îi introduce pe cititori în atmosfera anilor 70, când Nadia Comăneci a reuşit primul 10 din istoria gimnasticii. „Unul dintre cele mai senzaţionale episoade în acest sens ne duce înapoi cu mulţi ani, până la 1976, când, la Jocurile Olimpice de la Montreal, s-a aprins steaua Nadiei Comăneci, o vrăbiuţă de paisprezece ani care a câştigat aurul la gimnastică cu un număr de  «10 perfect». Şi-a terminat spectacolul sărind pe covor fără urmă de sudoare pe frunte şi fără respiraţie. Pentru întreaga lume a fost un miracol sportiv”, scriu peninsularii.  

Relaţia cu Nicu Ceauşescu, un coşmar

Din acest moment, intră în scenă şi Nicu, fiul fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. Faima sa proastă a ajuns până în Italia, iar imaginea sa este cea a unui „prinţişor” răsfăţat de părinţi, care însă l-au scăpat complet de sub control.   

Pentru România, ţara sa, era simbolul extrem al unei propagande pentru regimul Ceauşescu. Puterea se îndrăgosteşte de ea în toate privinţele, chiar şi cele care nu sunt legale fiind vorba de un copil şi cu tentaculele sale a vrut să o facă a lui, apucând-o cu mâinile lui Nicu, al treilea fiu al dictatorului.  

Cunoscut ca «prinţişorul», băiatul care era cu 10 ani mai mare decât Nadia era considerat de toţi drept succesorul natural al tatălui său, care îl punea să îl susţină în treburile de stat. Jucător de jocuri de noroc, afemeiat, alcoolic, violent şi psihopat, Nicu nu rata nimic. Nimeni nu-i putea spune nu, altfel dispărea în neant. Un tip pe care nu era bine să-l întâlneşti în drum”.  

Nadia şi Nicu s-au intersectat, însă italienii spun că a fost mai mult de atât şi că sportiva a fost transformată într-o prizonieră în colivia de aur a fiului dictatorului. Aici, ea ar fi avut de îndurat un adevărat supliciu. „Nadia Comăneci, micuţa prinţesă a unei naţiuni aproape invizibile lumii înainte de sosirea ei, nu a putut scăpa de întâlnirea cu cel ce pretindea şi a obţinut dreptul de «jus prime noctis» cu toate fiicele ierarhilor regimului. Patru ani de captivitate autentică de aur în Palatul Puterii din care Elena, mama lui Nicu, nu a lăsat-o niciodată să iasă decât să se antreneze sau să participe la competiţii. Apoi, noaptea târziu,  «iubitul ei oficial», care de fapt era călăul ei, sosea în general beat.  

Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri intercalate cu torturi de tot felul şi trabucuri stinse pe carnea Nadiei. Chiar şi un avort impus, ca un corolar pentru acel iad. Toate acestea până la Jocurile Olimpice de la Moscova, unde Comăneci a fost  «jefuită» de medalii de către un juriu corupt care i-a favorizat pe sportivii sovietici într-un mod ruşinos. Tocmai atunci tânăra campioană al României a decis să fugă. A trecut graniţa ca un refugiat. A ajuns la Viena şi de acolo a zburat în Statele Unite unde a devenit cetăţeană americană şi este soţia lui Burt Conner, un atlet care a fost îndrăgostit de ea încă din zilele Montrealului. Împreună conduc o sală de sport”, au scris italienii.  

Autorul aminteşte că Nadia a evitat de-a lungul timpului să vorbească despre acest subiect. Recent, „Zeiţa de la Montreal” a fost întrebată de reporterii televiziunii americane NBC despre acest episod, însă a refuzat să răspundă la această întrebare.

1 COMENTARIU

  1. Nuuu,nu-i duhoarea scrisului unui limbric autohton,fie chiar parte muierească.Este doar o preluare din presa italiană.
    Oligofrenia,boală grea și fără de scapare,se manifestă și prin strădania jegoasă de a murdări pe toti cei ce au însemnat ceva în viața românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here