România ar putea scoate la vânzare pe piața externă vaccinurile AstraZeneca rămase nefolosite. Gheorghiță: „Adresabilitatea pentru acest vaccin a scăzut foarte mult”

Guvernul României pregătește cadrul legal, printr-un act normativ elaborat de Ministerul Sănătății, pentru a putea exporta, contra cost, cantitatea de vaccinuri AstraZeneca pe care țara noastră nu o poate consuma din cauza refuzului românilor de a se vaccina cu serul companiei anglo-suedeze, au declarat oficiali guvernamentali pentru Digi24.ro

Informația a fost confirmată, duminică seara, la Digi24, de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Adresabilitatea pentru acest vaccin a scăzut foarte mult, este cumva un trend care se regăsește la nivel european. Tocmai de aceea, la nivel european se pregătește un mecanism, pe de o parte de donație prin mecanismul COVAX, sau de revânzare către state terțe. Inclusiv în România se pregătește acest mecanism de revânzare sau de donație și e foarte probabil că așa se va întâmpla, vor fi o parte donate, o parte revândute”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

În momentul de față, România are un surplus de aproximativ 1,7 milioane de doze de vaccin Vaxzevria – AstraZeneca.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here