România TV a scăpat basma curată după show-ul conspiraționist al lui Gigi Becali. Ce s-a discutat la CNA

Declarațiile anti-vaccinare făcute de Gigi Becali la România TV, în a doua zi de Crăciun, au ajuns să fie analizate de Consiliul Național al Audiovizualului, în ședința de marți, 26 ianuarie, transmite Pagina de Media.

Intervievat de jurnalista Cristina Șincai, Gigi Becali a vorbit despre cum te poți vindeca ușor de Covid cu medicamente anti-răceală dar și despre faptul că vaccinurile pot face oamenii ”să cadă pe stradă.”

Gigi Becali: Eu nu că… Eu nu mă vaccinez nici dacă mor pe loc! La mine e genetică… vine cu un vaccin, vine cu un… O să zică că după aia… Bă, uite care-i treaba… Păi pentru că nu puteam să ținem evidența ca să te știm bine cum ești tu… așa cred…(închinându-se)

Doamne, să nu fie!… mă, trebuie să-ți punem ție în mâna dreaptă, aicea, un cip sau în frunte aicea… ca noi să citim, să vedem vaccinurile care le-ai făcut tu ca să știm că dacă-ți vine rău pe stradă… că așa o să fie… o să cadă lumea… hap!… hap!… de la vaccinurile astea, înțelegi?

Cristina Șincai: Doamne-ferește!

Gigi Becali: Păi așa o să fie… așa cred… înțelegi?… Doamne, iartă-mă! Nu vreau să fac propagandă împotriva vaccinului… eu spun ce cred eu și eu nu fac vaccinul. (neinteligibil) să nu facă vaccinul… să-l facă!… fiecare să facă, da eu nu fac…

Eu nu-l fac… dacă pun capul aicea, pe buturugă, aicea… taie capul cu barda… pune… întinde mîna, faci vaccinul… Bă, taie capul, da vaccinul nu-l fac… m-ai înțeles?… Eu… (închinându-se)am dat la sute de oameni și mii de oameni…

Cristina Șincai: Medicamente…

Gigi Becali: … medicamente… și la spitale… căaduceam medicamente și nu pot să le iau, trebuia să le donez… le-am donat la spitale… medicamente… Virusul ăsta este un fleac! Dar dacă când mi-a curs nasul sau urechi sau nu știu ce… sau ochii sau cutare sau puțin temperatură… l-am luat… pac!, am luat medicamentul.

Eu nu știu… nu la oameni că e păcat… (neinteligibil) bidon… vitamina D3, zinc, vitamina C… paracetamolul numai dacă ai temperatură pentru că el scade glutationul… spun specialiștii… la noi numai paracetamol… adică face mai rău… știi? El este fleac, dacă-l iei din timp. Îl oprești… barieră.. hai, noroc, COVID! Dacă l-ai lăsat 5 – 6 zile… lasă, mă, că n-am eu nimica… sunt puternic eu… stai puțin că nu, domne, puțin aer condiționat… nu, domne, păi da nu… păi da puțin răcit, n-am nimica eu, n-am eu COVID… de parcă erușine să ai COVID…

Rudele au avut, prieteni au avut… pe toți i-am ajutat… Eu n-am ținut cont. Unde a fost ăla bolnav, direct… așa, și fără mască ca să-l încurajez… Și m-am dus și am dat medicament și am stat lângă el.”

Au urmat o serie de discuții între membrii CNA. S-a discutat despre pasivitatea moderatoarei Șincai, care nu l-a întrerupt pe Becali în timp ce își spune părerea despre vaccin și pandemie.

Roxana Niculescu, reprezentantul postului, a argumentat că Gigi Becali doar și-a spus părerea.

Dorina Rusu (membru CNA): „Ăsta a fost interviu? A spus tot felul de aberații. Dacă e Crăciun nu trebuie să fii jurnalist?”

Roxana Niculescu: „Gigi Becali e un personaj, e intervievat de România TV de câțiva ani încoace. Povestea cu cipul am urmărit-o și eu, era vorba despre ceea ce s-ar putea întâmpla peste 4-5 ani. Habar n-am ce a vrut să spună. A spus despre el că nu se vaccinează.

Și fiecare dintre noi are propriile explicații, cred că nu poate fi acuzat nici Becali, nici Cristina Șincai, nici România TV despre o campanie anti-vaccinare. Despre medicamentele lui Gigi Becali, întâmplător noi am văzut de pe 27 decembrie și acum sunt dezbateri și la nivelul României și la nivelul Statelor Unite, ce facem cu aceste medicamente. Medicii din România studiază posibilitatea introducerii lor conform legislației.”

Discuțiile s-au finalizat cu o propunere din partea Dorinei Rusu pentru ca RTV să primească o amendă de 10.000 de lei pentru acel interviu, dar și pentru câteva burtiere din alte emisiuni. 

Însă, propunerea nu a trecut la vot. Doar Orsolya Borsos, Oana Dincă și Cristina Pocora au votat „pentru”, iar ceilalți „împotrivă”. După rezultatul votului, Dorina Rusu a cerut rediscutarea cazului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here