Românii s-au grăbit din nou să golească rafturile magazinelor din localitățile aflate în carantină

După anunțul că mai multe orașe și comune intră în carantină, oamenii au golit din nou rafturile magazinelor în încercarea de a-și face provizii înainte ca restricțiile să intre în vigoare. În Otopeni, una dintre localitățile din județul Ilfov aflate de sâmbătă în carantină, pachetele cu făină, orez, mălai și conservele au dispărut primele de pe rafturi, potrivit Digi24

La fel s-a întâmplat în weekend și în localități din județul Constanța, unde cozile la casele de marcat au fost lungi. 

Localitățile și satele din jurul Bucureștiului s-au închis una câte una, din cauza creșterii ratei de infectare cu Covid-19. Vineri seară au intrat în carantină Chiajna și Bragadiru, iar cu o seară înainte, Clinceni și Berceni. Alte șase localități din Ilfov și șapte din Constanța sunt pe lista celor carantinate. În Ilfov, este vorba de Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni care s-au închis de sâmbată, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. 

În județul Constanța, șeful DSU, Raed Arafat, a semnat ordinul de carantinare pentru localitățile Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia , Valu lui Traian, și Techirghiol, din Județul Constanța. Carantina a intrat în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 20:00.

Sociologul Gelu Duminică a explicat la Digi24 care este motivul comportamentului adoptat de românii care locuiesc în localitățile carantinate. 

Și alții au nevoie de lucruri de care și noi avem nevoie și este indicat să consumăm cu cumpătare. Adică să nu consumăm baxuri, ci să cumpărăm trei kilograme de orez, făină, sperând că imediat după ce le termini o să cumperi alte kilograme. Însă, lipsa mâncării este o frică pe care societatea românească o experimentează de zeci de ani, plus slaba încredere în capacitatea statului de a ne sprijini sau de a ne proteja, dar și slaba solidaritate pe care o avem de foarte multe ori în societate. Toate astea se acutizează într-o situație de criză„, a explicat sociologul la Digi24. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here