Rusia înregistrează un nou record de decese zilnice din cauza COVID

Rusia a înregistrat vineri cel mai mare număr de decese zilnice legate de COVID-19 de la începutul pandemiei – 679, pe fondul noului val de îmbolnăviri, pe care autoritățile îl pun pe seama variantei Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă.

În 24 de ore, 23.218 persoane s-au îmbolnăvit de COVID în Rusia, dintre care 6.893 numai în Moscova, relatează Reuters, citată de Digi24.

Capitala Rusiei, epicentrul focarului de-a lungul pandemiei, se luptă din nou cu pregătirea spitalelor pentru a trata un număr cât mai mare de pacienți, a spus Anastasiya Rakova, viceprimarul orașului. „Acum, odată cu creșterea explozivă a numărului infecțiilor, această capacitate (spitalicească) nu mai este suficientă și vom adăuga din nou alte spitale pe lista celor care tratează bolnavii de coronavirus, cât mai repede posibil, sper”, au scris agențiile de presă ruse, citând-o pe Rakova. „Dar vom face tot posibilul pentru a nu declara lockdown-ul”, a spus ea, citată de Inquirer.

Creșterea numărului de cazuri a determinat autoritățile să impună o serie de măsuri pentru a obliga sau încuraja oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Vaccinurile sunt disponibile pe scară largă, dar cererea este mică, sondajele arătând că mulți oameni nu doresc să le facă. Aproximativ 2,6 milioane de persoane din Moscova au fost vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin, dintr-o populație de peste 12,5 milioane de locuitori.

Sankt-Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei, găzduiește vineri seara meciul Elveţia – Spania din cadrul sferturilor de finală ale EURO 2020.

OMS a avertizat joi că țările care găzduiesc EURO 2020 vor avea parte de o „supercontagiere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here