Sara Luchian, românca din proiectul Hyperloop: Mă simt foarte legată de originile mele românești

Sursa: BBC

Sara Luchian, unul dintre primii doi pasageri care au testat proiectul Hyperloop, a declarat că deși s-a născut și a crescut în America, rădăcinile ei românești i-au influențat cariera și modul de a fi.

Sara a mărturisit, într-un interviu pentru Digi24, că s-a simțit întotdeauna foarte legată de originile ei românești și de strămoși și a spus că a vizitat România în urmă cu câțiva ani.

Părinții mei sunt amândoi români, au fost ingineri și au emigrat în Statele Unite cu doar câțiva ani înainte ca eu să mă nasc. Am crescut vorbind engleza și urmând cursurile școlilor de aici, dar m-am simțit întotdeauna foarte legată de originile mele românești și de strămoșii mei. Chiar am vizitat România acum câțiva ani„, a spus ea.

Virgin Hyperloop a anunțat luni, 9 noiembrie, că a testat prima călătorie cu pasageri, în deșertul Nevada. Unul din Sara Luchian a fost unul din cei doi pasageri care au testat proiectul Virgin Hyperloop, care vrea să transporte oamenii în capsule cu 1.000 de kilometri pe oră.

Sara Luchian este directoarea departamentului pentru satisfacția clienților în cadrul proiectului Virgin Hyperloop.

Născută din părinți români fugiți din țară înainte de 1989, Sara Luchian a urmat 13 ani cursurile unei școli publice din SUA, apoi a studiat șase ani în cadrul unor universități americane de top: Harvard și Wharton.

A fost senzațional. A fost atât de palpitant. Și stiu că mai degrabă a fost impactul psihologic al momentului, știind că vom scrie istorie călătorind printr-un hyperloop, dar a fost și emoționant pentru că acceleram destul de repede. A fost o călătorie foarte scurtă, dar extrem de valoroasă și de neuitat. Fusesem avertizată că drumul nu va fi foarte lin și că ne vom opri brusc, pentru că am accelerat atât de repede, dar a fost mult mai plăcut decât mă așteptam și foarte silențios”, a mai spus Sara Luchian în interviul acordat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here