Scandal diplomatic. Ministrul de Externe al Ungariei, atac la ambasadorul României la Budapesta: Mai jos de atât nu se poate. Este șocantă isteria mincinoasă a ambasadorului român

​Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, îl critică într-o postare pe Facebook pe ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, şi îl acuză de „isterii mincinoase”, după ce ambasadorul i-ar fi luat apărarea uneia dintre parlamentarii maghiari ai opoziţiei, insultată în Parlament când a adus critici guvernului Viktor Orban pentru materialele medicale trimise ungurilor din România, scrie Hotnews.ro.

Tímea Szabó, deputat în Adunarea Națională a Ungariei, a ridicat în Parlamentul problema echipamentelor medicale trimise de guvernul maghiar ungurilor din alte state, printre care şi România, din Ardeal şi Ţinutul Secuiesc. În urma discursului ei, parlamentarul Tímea Szabó ar fi fost insultată şi chiar ameninţată, după cum reiese dintr-un mesaj al ambasadorului român, dar publicat pe Facebook de ministrul maghiar de externe Szijjártó Péter.

„Consider că acest lucru este inacceptabil, drept urmare am decis să îmi exprim solidaritatea faţă de Dna Szabó”, scrie ambasadorul român într-un mesaj pe un grup de Whatsapp, preluat de ministrul maghiar şi făcut public pe Facebook.

Ministrul Szijjártó Péter îşi deschide postarea de pe reţeaua de socializare astfel: „Probabil mai jos de atât nu se poate: ambasadorul României îi ia apărarea lui Szabó Tímea”

El susţine apoi în mesajul de pe Facebook că aceasta ar fi criticat guvernul pentru materialele medicale trimise maghiarilor de peste graniţă, iar ambasadorul român i-ar fi luat apărarea.

Potrvit parlamentarei Szabó Tímea este o problemă că maghiarii din Ardeal și Ținutul Secuiesc au primit măști și materiale de protecție de la țara-mamă. Iar ambasadorul român se bucură că în parlamentul maghiar există partide care gândesc aşa.

Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român, dar este mult mai rușinos că opoziția din Ungaria și ambasadorul român au ajuns pe o platformă comună împotriva maghiarilor de peste granițe.

Aşadar, trebuie să lămurim acest lucru, atât pentru opoziţia maghiară, unde se situează şi Szabó Tímea, cât şi pentru ambasadorul român: ungurii care trăiesc peste graniţe fac parte din națiunea maghiară, așa că îi vom ajuta în viitor exact așa cum am făcut-o şi până acum. Pentru că maghiarii de peste graniță pot conta pe guvern”, a scris pe pe Facebook ministrul maghiar de externe.


O parte din mesajul trimis de ambasadorul român pe un grup de WhatsApp:

sursa: pagina de Facebook a ministrului maghiar de externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here