Scandal în Portugalia după ce câțiva vânători spanioli au ucis peste 500 de animale la o partidă privată de vânătoare

O partidă de vânătoare la care au participat 16 vânători spanioli care au ucis 540 de mistreți și căprioare a provocat indignare în Portugalia.

Vânătoarea a avut loc în cadrul unui eveniment privat la 40 de kilometri de Lisabona, în Azambuja, pe 17 și 18 decembrie. Ferma este împrejmuită cu gard, astfel încât animalele nu au avut nicio cale de scăpare, relatează Digi24.ro, care citează BBC.

Vânătorii ar fi fost cei care au publicat fotografii și videoclipuri de la vânătoare, expunând animalele ucise drept trofee. După ce imaginile au fost făcute publice au apărut sute de reacții de indignare.

Imaginile au stârnit revolta nu numai a publicului, ci și a asociațiilor de mediu, a autorităților și chiar a vânătorilor portughezi.

Ministrul Mediului din Portugalia, João Fernandez, a declarat că vânătoarea celor 16 spanioli a fost „un act ticălos și inacceptabil”. De asemenea, a intentat un proces împotriva lor și a suspendat licența de vânătoare a fermei unde a avut loc masacrul.

Institutul pentru Conservarea Naturii și Pădurilor, care supraveghează activitatea de vânătoare din Portugalia, a raportat deja că nu avea informații anterioare că această vânătoare va avea loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here