Inquam Photos / Octav Ganea

PSD Vaslui a finalizat lista de candidați la alegerile parlamentare. În 2016, filiala social-democrată a trimis în Parlament doi senatori (Gabriela Crețu și Doina Silistru) și patru deputați (Adrian Solomon, Ana Birchall, Irinel Ioan Stativa, Aurel Căciulă).

Conform adevărul.ro, pe primul loc la Camera Deputaților se afla fostul prefect al județului, Eduard Popica.

La Senat, primul loc pe lista de candidați este ocupat de Valeriu Caragață, în prezent administrator public în cadrul Consiliului Județean Vaslui.

Locul doi pe lista pentru Senat este ocupat de Gabriela Plăcintă, fost inspector general al Inspectoratului Scolar Județean Vaslui. Pe locul trei pe liste este Gabriela Crețu, însă nu se afla pe loc eligibil. Pe locul al patrulea este actualul senator Doina Silistru.

La Camera Deputaților pe liste se afla deputatul Adrian Solomon, nașul lui Eduard Popica, fiind urmat de Irinel Ioan Stativa.

Adrian Solomon și Irinel Stativa, ambii deputați de Vaslui, au fost amendați de polițiști în urma unui incident petrecut în noaptea de 6/7 iulie într-o șaormerie, după ce casierul a solicitat deputatului Adrian Solomon să poarte masca de protecție, aratandu-i că toți ceilalți clienți s-au conformat acestei obligații.

„Băi, Mustafa, (…) ești în Romania aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Băi, panarama!,” sunt o parte din apelativele aruncate de deputatul PSD, Adrian Solomon, vânzătorului de la șaormărie.

Imaginile conflictului provocat de cei doi deputați PSD, Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativa, care s-au luat la cearta cu polițiștii chemați de angajații restaurantului din Centrul Vechi al Capitalei, au fost date publicității, iar cei doi parlamentari au fost amendați din nou, pentru nepurtarea măștilor de protecție. Atunci, Digi 24 a publicat și înregistrarea audio a scandalului. Potrivit acestora, Solomon l-a ironizat pe vânzătorul din șaormărie.

Potrivit acestora, Adrian Solomon, fară mască și evident recalcitrant, a intrat în local și a început să se certe cu casierul. Vroia să comande trei șaorme, dar casierul l-a rugat: „Puneți-vă, vă rog, masca.”


Adrian Solomon: „Bai Mustafa (…) ești în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Bai, panaramă!”

Colegul sau de partid încearcă să îl liniștească:” Adi, Adi”

Apar și polițiștii. Solomon, din ce în ce mai nervos, se ceartă și cu polițistul care îl roagă să poarte masca: „Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”

„Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în Romania, dar eu să port mască, da? „

„Nu te interesează daca are dreptul să muncească în Romania, dar eu când comand o saorma în Romania, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine?”

„Arata-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”

A doua filmare este din exteriorul localului și arata că nici deputatul Stativa nu avea mască, el a împrumutat o mască de la un cetățean pentru a putea intra în șaormărie.

După incident, Marcel Ciolacu, întrebat daca cei doi deputați vor mai candida din partea PSD, a afirmat: „Presupun că vor avea mai mult timp liber”.

Un loc pe listele la Camera Deputaților este ocupat de avocatul Eduard Prisecaru, consilier județean PSD de doua mandate, al cărui nume a fost vehiculat într-un dosar de trafic de minore în anul 2011.

Prisecaru a avut calitate de martor în dosarul în care un agent de poliție, Alin Patrichi, a fost acuzat și ulterior condamnat pentru că a racolat mai multe minore cărora le-a înlesnit să practice prostituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here