Scandalos: o judecătoare nu a arestat un violator pedofil pentru că nu au fost proteste publice

Judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, relatează Newsweek.ro.

Cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…).

În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”, conform documentului prezentat de G4Media.

Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv”, mai arată judecătoarea Cristina Coarnă, potrivit motivării deciziei Tribunalului Brăila din 23 decembrie 2020 care a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv.

Deşi pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Brăila i-a invalidat decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecătoria Brăila, al cărei titular e judecătoarea Cristina Coarnă, a luat aceeaşi decizie de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia judecătoarei Coarnă din 8 februarie 2021 nu este definitivă, urmând ca Tribunalul Brăila să judece contestaţia Parchetului pe 15 februarie 2021.

Cine e suspectul de viol plasat în arest la domiciliu de judecătoarea Coarnă. Potrivit Adevărul.ro, Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei, potrivit G4 Media.

1 COMENTARIU

  1. Cand am spus că avem justiție de căcat nu m-ati crezut!!..judecători corupti până în măduva oaselor, practic nu sti cine-i interlop sau nu…cum dracul toate proastele ajung judecatoare??..e o filieră mafiotă începând din liceu,tutele sunt susținute de clanuri mafiote să ajungă la facultate, le plătesc burse,cazare,mâncare,haine,vacanțe de lux,masini,vile,…am urmarit un caz în brașov cu o asemenea creatură și exact așa s-a întâmplat ajungând să facă parte din magistratură!!!…ei cum credeti ca va judeca o proastă ca asta??… de ce credeti că durează ani buni un proces al unui interlop sau parlamentar..??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here