Se închid școlile în prima localitate de lângă București, unde incidența a depășit 6 la mie. Nu este exclusă impunerea carantinei

Foto: INQUAM/George Călin

De luni, în Afumați, prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia de locuitori. Autoritățile nu exclud impunerea carantinei.

Conform datelor transmise duminică de autorități, rata de incidență în Afumați a ajuns la 6,05 la mia de locuitori. Potrivit surselor Digi24.ro, restricțiile se impun treptat, gradual, însă nu este exclusă nici carantina, dacă Direcția de Sănătate Publică (DSP) va face o propunere în acest sens și va fi validată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Urmează Mogoșoaia cu 4,23; Corbeanca și Ciorogârla, ambele cu 3,97; Bragadiru cu 3,69; Voluntari cu 3,71; Otopeni cu 3,66; Glina cu 3,61; Chiajna cu 3,46; Berceni cu 3,42; Popești Leordeni cu 3,33 și Dobroești cu 3 26.

Încă de sâmbătă, prefectul județului Ilfov anunța că în mai multe localități vor intra în vigoare restricții, după creșterea ratei de incidență.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Rata de pozitivare a testelor efectuate la nivel național crește la 10,7% iar incidența cazurilor de Covid în București s-a mărit la 2,44 de infectări la mia de locuitori. Totodată, au fost înregistrate 58 de decese iar numărul de pacienți internați în ATI a crescut la 849.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here