Șeful Poliţiei Locale Alba Iulia, depistat cu alcoolemie uriașă după ce a fost implicat într-un accident rutier

Pe numele șefului Poliţiei Locale Alba Iulia a fost deschis un dosar penal și este cercetat și disciplinar după ce, în decembrie, a fost implicat într-un accident rutier, iar ulterior s-a dovedit că avea o alcoolemie uriaşă.

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, nu a mai revenit la serviciu din data de 18 decembrie, la o zi după ce a fost găsit inconştient, în maşina instituţiei, pe o stradă din oraş.  

Surse judiciare, citate de Adevărul.ro, susţin că alcoolemia din sânge a şefului Poliţiei Locale era de 5,6 la mie, o valoare aproape letală. Alcoolemia a fost determinată după prelevarea probelor biologice, deoarece acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest în momentul în care a fost găsit, potrivit Adevărul.ro.  

Aceleași surse mai susţin că Daniel Ilcu ar fi intrat în coma alcoolică în noaptea în care a ajuns la spital, iar medicii s-au luptat să-i salveze viaţa. După acest incident, Daniel Ilcu a rămas internat în spital.   

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a deschis un dosar „in rem” pentru vătămare corporală din culpă și a solicitat IPJ Alba să transmită toate documentele pentru efectuarea cercetărilor exclusiv de către procuror. Oficial, autorităţile nu au oferit aproape deloc informaţii despre incidentul în care a fost implicat şeful poliţiei locale, relatează Adevărul.ro. Ancheta este dificilă, din cauza faptului că Daniel Ilcu nu ar fost văzut în timp ce conducea autoturismul, iar singurii martori sunt persoanele care l-au găsit pe acesta în maşină.  

Daniel Ilcu este şeful Poliţiei Locale Alba Iulia din iunie 2018. Ilcu a ieșit la pensie din Poliţie, unde a lucrat la o structura de securitate. 

Ultima declaraţie de avere disponibilă, cea din 2019, arată un venit anual de 80.000 de lei din pensie şi 68.000 de lei ca şef al Poliţiei Locale. Potrivit Adevărul, a ajuns să conducă această structura pe filiera grupării PDL din PNL Alba, fiind un apropiat al fostei conduceri a administraţiei locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here