UPDATE: Senatorul Emanoil Savin, care şi-a anunţat demisia din PSD, a declarat pentru News.ro că a fost contactat pentru a semna moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi că va semna documentul împotriva guvernului Dăncilă, fără a fi decis dacă o va vota.

Pe de altă parte, liderul PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că nu a primit demisia senatorului Savin.

Acesta din urmă a explicat şi motivele demisiei sale: „Nu am luat nicio decizie deocamdată, am avut eu supărările mele. (…) Am fost contactat să o semnez (moţiunea de cenzură – n.r.). O să o semnez” a declarat Emanoil Savin, miercuri, pentru News.ro.

Întrebat când va semna moţiunea, senatorul demisionar din PSD, care susţine că acum este independent, a afirmat: „Nu ştiu, vedem”.

Acesta a spus, întrebat  dacă va şi vota moţiunea de cenzură: „Mă mai gândesc”.

În ceea ce priveşte decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a arătat că aceasta a fost generată de faptul că nu a primit funcţia de secretar al Comisiei de apărare, dar şi de „mazilirea” unora dintre liderii PSD. 

Păi am avut o discuţie la sfârşitul sesiunii parlamentare, în iunie, şi a rămas că la începutul sesiunii, în septembrie, Şerban Nicolae a trecut acolo ca să preiau funcţia de secretar de la Fifor eă el avea vreo şapte sau opt funcţii,  şi când am venit au uitat oamenii să mai facă… Şerban n-a mai fost, l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că Moga a plecat şi el acasă că l-au dat şi pe el afară de la comisii şi din vicepreşedinte şi după care zic: ce caut eu pe aici?” a spus Emanoil Savin.

Acesta a precizat că, ”deocamdată” rămâne „independent neafiliat”. 

La rândul său, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru News.ro că nu a primit oficial demisia senatorului Emanoil Savin şi că se aşteaptă ca acesta să revină asupra deciziei de a pleca din PSD şi să nu semneze moţiunea de cenzură. 

„Eu nu-l consider pe domnul Savin plecat din Partidul Social Democrat, o să discut cu dumnealui acest aspect. Eu cred că este o supărare de moment şi dumnealui a ales să se exprime în această manieră. Consider că este încă la noi, cel puţin în spirit şi în gândire şi cred că nu se pune problema de a vota sau semna o moţiune de cenzură sau alte aspecte de genul, care contravin gândirii social-democrate” a declarat Bogdan Toader.

Acesta a catalogat demisia lui Savin drept „o reacţie spontană, de moment” şi  crede că Emanoil Savin va reveni asupra deciziei. „În afară de un discurs public pe care şi alţii l-au avut şi apoi l-au regretat sau l-au anulat prin alte declaraţii publice, nu a existat.. .cred şi continui să cred că este vorba de o reacţie intempestivă la o întâmplare de zilele trecute” a mai spus liderul PSD Prahova.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Senatorul Emanoil Savin, care este și finului lui Liviu Dragnea, și-a anunțat miercuri demisia din PSD, anunță Hotnews.

Emanoil Savin și-a anunțat demisia exact în momentul în care PSD se pregătea să-l promoveze, în plenul Senatului fiind anunțată intenția de a fi numit președinte la Comisia de Apărare în locul lui Mihai Fifor. Imediat după acest anunț, Savin a anunțat că demisionează din PSD și va activa ca independent.

Alți doi deputați din PSD sunt nemulțumiți de situația actuală din partid și ar putea trece în barca opoziției, au precizat surse parlamentare, pentru HotNews.ro.

Fostul primar de Bușteni, pe vremea când făcea parte din PDL, declara în 2011 pentru Evenimentul Zilei că este finul lui Dragnea:

Am peste 40 de fini! Uite, după-amiază plec la Bacău, la Sergiu Sechelariu, că-i ziua lui. Şi el mi-e fin, că l-am năşit la 25 de ani de căsnicie! Şi, să-ţi zic ceva, sunt finu’ lu’ Liviu Dragnea, că el mi-a fost naş la 25 de ani de când m-am însurat!„, potrivit sursei citate.

Surse: News.ro, Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here