Sighiartău, subliniere: Posturile guvernamentale ar trebui să fie renegociate în eventualitatea întoarcerii USR PLUS în coaliție

Foto: Facebook/Robert Sighiartău

Posturile guvernamentale ar trebui să fie renegociate în eventualitatea întoarcerii USR PLUS în coaliție, a declarat duminică seara, la Digi24, Robert Sighiartău, secretar general al PNL, care a respins totodată propunerea lui Dacian Cioloș ca USR PLUS să propună premierul. Sighiartău crede că există șanse de împăcare cu USR PLUS, dar a subliniat că sunt nemulțumiri în rândul colegilor săi de partid cu privire la ministerele pe care PNL le-a primit la negocierile de coaliție din decembrie. 

„Este imposibil acest lucru (ca USR PLUS să dea premierul – n.r.), pentru că PNL este cel mai mare partid din această coaliție și nu există această posibilitate”, a punctat liderul liberal, subliniind că Dacian Cioloș este în campanie pentru alegerile interne din partid.

„Mai mult decât atât, odată ce USR PLUS și-a exprimat această poziție împotriva PNL, au reușit să stârnească o mare nemulțumire în PNL, în rândul membrilor simpli. Oricum membrii PNL au o problemă că în decembrie, la acele negocieri, PNL a fost văduvit. Odată cu noile negocieri, discuții care poate vor avea loc după aceste congrese, cei de la USR PLUS trebuie să știe că vom începe discuțiile de la zero în ceea ce privește această configurație guvernamentală, să rediscutăm anumite ministere pe care dânșii le vor avea și multe altele, inclusiv anumite lucruri care să ne asigure că nu se mai întâmplă astfel de crize guvernamentale”, a declarat Robert Sighiartău la Digi24.

„Nu discut de numărul de ministere, discut despre configurația ministerelor și despre ministerele pe care fiecare partid le va avea. Și eu, și marea masă a PNL am fost și suntem nemulțumiți de felul în care s-a negociat în decembrie. Sunt foarte multe ministere unde avem oameni pregătiți, eficienți, mai eficienți decât cei de la USR PLUS, care pot ocupa anumite portofolii, astfel încât România să se dezvolte accelerat”, a precizat secretarul general al PNL.

El spune că sunt păstrate „foarte multe canale de comunicare” cu cei de la USR PLUS. „Cred că va exista o împăcare, numai că trebuie reconsiderată poziția USR PLUS. Nu mă deranjează numai pe mine felul în care abordează ei și felul în care etichetează PNL, îi deranjează pe membrii PNL și până la urmă, pe români, pentru că ei s-au săturat de scandaluri și circ politic”, a afirmat liderul liberal.

El a mai spus că vicepremierul Dan Barna știa că Florin Cîțu avea nemulțumiri față de Stelian Ion, ministrul justiției care a fost demis de premier, fapt ce a declanșat actuala criză politică.

„Știa sigur dl. Barna că este nemulțumit dl. Cîțu de dl. Stelian Ion și mai ales cu condiționarea acestui aviz pentru programul Anghel Saligny cred că s-a umplut paharul. Eu vă spun că el știa foarte bine că există nemulțumiri cu privire la Stelian Ion și pentru că a gestionat destul de încâlcit acel proiect de desființare a SIIJ-ului. Nu am asistat (la discuții în acest sens – n.r.), dar știu foarte bine, sunt în conducerea PNL și au fost discuții, inclusiv în Parlament, inclusiv la Senat, cu acel proiect de desființare a SIIJ-ului și felul în care abordează dl. Stelian Ion acest proiect”, a afirmat Robert Sighiartău.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here