Simona Halep ar fi ratat turneul de la Wimbledon chiar dacă nu s-ar fi retras

inquam-photo-bucuresti-covid19-vaccinare-declaratii-simona-halep-24-feb-2021-160151.jpg
inquam-photo-bucuresti-covid19-vaccinare-declaratii-simona-halep-24-feb-2021-160151.jpg

Chiar dacă nu se retrăgea de la Wimbledon din cauza accidentării la gambă, Simona Halep tot nu ar fi putut participa la turneu, scrie presa britanică.

La plecarea spre Londra, Simona Halep și antrenorul său, Darren Cahill, s-au aflat în același avion cu o persoană care a fost depistată ulterior cu COVID-19, iar autoritățile i-au contactat pe cei doi, luni, transmițându-le că trebuie să  intre în izolare, scrie Daily Mail.

În momentul în care și-a anunțat retragerea de la Wimbledon, Simona nu știa de această situație.

Simona Halep a fost contactată de autoritățile medicale din Marea Britanie la doar câteva zile după retragerea de la Wimbledon și înștiințată că în avionul cu care a călătorit la Londra a fost depistat un caz COVID. În zborul său către Wimbledon, ea a fost însoțită de antrenorul Darren Cahill.

În urma acestui incident, departamentul Track and Trace al NHS i-a recomandat Simonei Halep să se autoizoleze. De menționat, că jucătoarea noastră a apucat să revină în România.

Retragerea de la Wimbledon a Simonei Halep din cauza accidentării a salvat-o dintr-o situație încurcată. Pentru această situație nu există o regulă clară, iar presa din Marea Britanie scrie că, pe lângă posibilitatea de a continua turneul, exista și riscul ca ea să fie exclusă și plasată în izolare, în funcție de evaluarea riscului de infectare făcută de autorități.

O purtătoare de cuvânt a turneului de la Wimbledon a spus că într-o astfel de situaţie este efectuată o evaluare individuală a riscurilor, împreună cu agenţia engleză se sănătate publică, potrivit Digi24.

În aceeași situație se află și antrenorul lui Halep, Darren Cahill. Acesta a anunțat pe Twitter că a intrat deja în autoizolare de luni, în ciuda faptului că are patru teste negative în ultimele opt zile și a fost vaccinat cu ambele doze. „Total dezamăgit”, scrie Cahill.

Simona Halep a fost vaccinată cu schema completă, iar, în plus, ea a și trecut prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here