Site-ul ortodoxinfo.ro, închis. Minciunile abominabile pe care le promovase

Sursa: Pexels

Autoritatea de reglementare în comunicații, ANCOM, a închis site-ul ortodoxinfo.ro, potrivit unui comunicat de presă. Motivul: „prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”. 

Comunicatul ANCOM:

”Având în vedere că, potrivit celor reținute în analiza realizată de către Grupul de Comunicare Staretegică, o diseminare a știrilor false către diverși receptori, prin intermediul articolelor publicate pe site-ul httos://ortodoxinfo.ro, le transformă în realități pentru aceștia, putând general schimbări comportamentale, iar informațiile distribuite pot induce în eroare opinia publică în contextul COVID-19, fiind indicat în acest sens articolul cu titlul: Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare (…), semnat de Paul Ghițiu, care potrivit aprecierilor exprimate de către Grupul de Comunicare Strategică în analiza sa, prin afirmațiile ”mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul și acesta ar fi făcut o triere substanțială. Ca să nu mai vorbim de ”tratamentele” lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toți pacienții, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente”, induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locații comune, autorul sugerând că prin măsurile de siguranță sanitară impuse de autorități ”România este pe cale să stabilească un trist record, depășindu-l poate chiar pe cel al primilor 20 de ani din comunism”, se arată într-un comunicat ANCOM, citat de Hotnews.ro.

1 COMENTARIU

  1. Înafara închiderii site-ului, nu pot fi luate și alte măsuri punitive împotriva autorilor acestor mizerii ?! Nu pot fi dați pe mâna justiției ?! Dat fiind gravitatea faptelor prin consecințele activității site-ului, avocatul poporului (dar trebuie să facă abstracție de simpatiile politice ale lui Ninel Peia!), procurorul general al României ar trebui să se sesizeze din oficiu și să întreprindă acțiuni judiciare concrete. Oamenii de bună credință așteaptă lămuriri din partea celor doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here