Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că decesul medicului Cristian Milicin, răpus de COVID-19 la doar 44 de ani, este cu atât mai surprinzătoare cu cat acesta nu avea probleme de sănătate, cu excepția unei obezități de gradul II. Oancea a subliniat că medicii au încercat toate terapiile pentru a-i salva viața cadrului medical, inclusiv tratamentul cu plasmă.

Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comobirditati, nu a fumat în viața lui. E adevărat că avea obezitate de gradul II, dar să fim seriorsi, dacă ar muri toți obezii care ar face COVID, s-ar goli planeta. Omul acesta nu a avut în viața lui probleme medicale. Indiferent ce am încercat, plasmă, toate terapiile care se practică în Germania și în America, din nefericire nu am putut să-l salvăm”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara, pentru Adevărul.ro.

Doctorul Oancea a povestit că starea de sănătate a lui Cristian Milicin părea că se îmbunătățește înainte de a se degrada brusc.

Colegul nostru, în afară de obezitatea asta, nu avea nimic altceva. A fost o evoluție graduală. Nu s-a simțit bine acasă, a venit la noi, a avut o febră moderată. Am început tratamentul. S-a simțit rău și am decis – ca să fie mai bine supervizat – să fie trimis la terapie intensivă. Nu a fost necesară intubarea, în primă fază; am mers pe ventilație non invazivă. Colegii mei au reușit să-l stabilizeze, a început să se simtă mai bine și tocmai când ne gândeam că totul e în regulă, a avut o degradare bruscă. A trebuit să-l intubăm și a și decedat„, a povestit Cristian Oancea.

Conform datelor oficiale, de la începutul pandemiei, în județul Timis au decedat 116 persoane, după ce s-au infectat cu coronavirus. Din cele peste 100 de persoane care au decedat la spitalul de boli infecțioase din Timisoara, aproximativ 10 la sută au fost oameni tineri, fără comorbidități.

Am avut cam zece la sută din decese persoane fără comobirditati. Făceau parte din populația activă, între 40 și 50 de ani, bărbați. Discutam cu ei, ne pregăteam să-i întoarcem pe secție și dintr-o dată, în 14-16-18 ore se degradau brusc și decedau. Am făcut o sigură autopsie, în care nu am descoperit nimic fiziopatologic. Cedează cordul, sunt niște mecanisme greu de explicat. Dacă am găsi o exlicatie, poate am reuși să mai salvăm oameni”, a mai precizat Cristian Oancea.

Medicul Cristian Milicin, asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babes, din Timisoara și-a pierdut viața vineri, 28 august, în urma infecției cu virusul Sars-Cov-2. Potrivit apropiaților, medicul a contractat virusul în urmă cu trei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here