Șoferul care a murit împușcat după ce a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor avea o condamnare pentru răpire și trafic de minori

Un bărbat care a fost împuşcat joi de poliţişti în județul Botoșani, după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele acestora, a decedat, transmite Agerpres.

Potrivit medicului Georgiana Lazăr de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati, bărbatul de 34 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate la faţa locului.

Şoferul a fost împuşcat în zona hemitoracică stângă, iar glonţul este posibil să îi fi pătruns în inimă sau să-i fi secţionat aorta.

Anchetatorii susţin că victima este din judeţul Iaşi şi nu se cunoaşte deocamdată motivul pentru care nu a oprit la semnalele poliţiştilor.

Acesta a fost împuşcat joi de un agent de poliţie, după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele unor echipaje aflate în urmărirea sa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu.

Potrivit sursei citate, echipajul de poliţie de pe raza oraşului Flămânzi a fost sesizat de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic. Conducătorul auto a intenţionat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.

S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului„, a afirmat Neniscu.

Ca urmare a executării focurilor de armă, şoferul a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ de la marginea drumului. Poliţiştii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului.

Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Șoferul împușcat mortal fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane

Bărbatul care a murit după ce a fost urmărit de polițiști se numeşte Marius Constantin Vântu. El a fost condamnat pentru trafic de persoane şi trafic de minori, scrie Adevărul.ro

Marius Constantin Vântu a fost condamnat definitiv, în 2015, după ce a fost anchetat într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori. Arestat preventiv în acel dosar încă din 2013, a fost eliberat condiţionat în 2017 şi s-a întors în Popricani, judeţul Iaşi.

Potrivit deciziei de condamnare din 2015, a fost găsit vinovat pentru racolarea a trei victime, una dintre ele de doar 14 ani la momentul faptei. Potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul, Marius Vântu a fost condamnat pentru că, în perioada 2009 – ianuarie 2010, a recrutat o elevă de clasa a VIII-a, pe care a obligat-o să se prostitueze în Grecia.

De asemenea, în perioada septembrie – decembrie 2012 a recrutat o tânără din Iaşi, care lucra ca educatoare în Milano. Victima a fost abordată pe Internet şi a fost convinsă să se mute cu Vântu, în Germania. Acolo, a aflat că acesta este căsătorit şi a ajuns, în scurt timp, să se prostitueze în mai multe bordeluri din Germania.

Marius Vântu a mai fost acuzat că a răpit o altă tânără, pe care a dus-o mai întâi la Bacău, după care în Germania, unde s-a prostituat.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here