Sondaj: 35% dintre români sunt dispuși să se vaccineze, în timp ce 79% nu sunt de acord cu o nouă carantină generală

Procentul românilor care sunt dispuși să se vaccineze a ajuns la 35%, în creștere cu 5 procente față de luna decembrie, potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra pandemiei și a campaniei naționale de vaccinare, citat de Digi24. Totodată, 79% dintre cei chestionați spun că nu sunt de acord cu o nouă carantină generală, în timp ce 77% consideră esențială că deschiderea școlilor pe 8 februarie.

Potrivit sondajului, în timp ce 35% dintre cei intervievați au spus că au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva Covid-19, alți 39% au spus că din informațiile pe care le au la dispoziție de la începutul campaniei de vaccinare cred că acestea nu sunt eficiente, iar 30% declară că sunt siguri că nu s-ar vaccina.

De asemenea, 37% dintre români afirmă că sunt pro vaccinare, în general, iar 24% se declară împotriva oricărei vaccinări. Totodată, 27% dintre respondenți nu au o poziție exactă în ceea ce privește vaccinarea sau nu sunt interesați de acest subiect.

Procentele diferă însă când vine vorba despre organizarea campaniei de vaccinare astfel că 71% dintre respondenți cred că faptul că Armata se ocupă de vaccinarea din România este un lucru bun, 11% consideră că este un lucru rău și 18% nu știu sau nu vor să răspundă.

Totodată, 73% consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție proastă, în timp ce doar 15% consideră că țara noastră este pe un drum bun.

De asemenea, 79% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală, în timp ce 17% ar fi de acord, iar 4% nu au vrut să răspundă. Cu toate acestea, 11% dintre cei care au participat la sondaj se declară foarte îngrijorați de pandemia Covid-19, 48% îngrijorați, 27% puțin îngrijorați, în timp ce doar 13% spun că nu sunt deloc îngrijorați.

În ceea ce privește deschiderea școlilor în data de 8 februarie, 77% dintre români consideră că este un lucru esențial, în timp ce 16% consideră că instituțiile de învățământ ar trebui să rămână închise, iar 7% nu au vrut să răspundă.

Cu privire la spitale și privatizarea lor, 74% dintre respondenți nu sunt de acord, 10% cred că spitalele ar trebui să devină private în mare parte, iar 16% nu au vrut să răspundă.

Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 15-17 ianuarie 2021, pe un eșantion de 710 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here