Sondaj INSCOP: AUR urcă pe locul trei în ceea ce priveşte intenţia de vot

Sociologul Remus Ioan Stefureac a postat pe Facebook un grafic al intenţiei de vot în România care indică faptul că în martie AUR a depăşit uşor USR-PLUS în preferinţele românilor, devenind al treilea partid din România conform intenţiei de vot.

Începând din februarie 2021, AUR este al treilea partid din România în ceea ce priveşte intenţia de vot, aproape dublându-şi scorul obţinut la alegerile din urmă cu 4 luni. Sunt tare curios cum vor arăta cifrele peste o lună, după isprăvile politice recente.  

Nu știu care sunt calculele USR-PLUS, nu ştiu care sunt calculele prin coaliţie, dar s-ar putea ca alegătorii să le dea peste cap toate socotelile. Slavă Domnului că nu avem alegeri în curând ar spune unii, dar ferească Sfântu` de furia populară ar spune alţii. Mai ales în perioade fertile pentru populism, manipulare şi demagogie. În unele momente e chiar greu să fii la guvernare, dar fuga de răspundere şi asumare e un păcat capital pentru orice politician/partid.

Țara se află în pandemie şi trebuie să fie guvernată responsabil pentru a avea o şansă de a ieşi cu bine din încercare. Până la urmă, niciun politician/ministru nu este mai presus de interesul public şi binele comun”, a scris Remus Ioan Stefureac, sociolog, director INSCOP şi coordonator al think-tank-ului Strategic Thinking Group  

Postarea este însoţită de un grafic care indică faptul că AUR a depăşit USR PLUS în luna martie. În timp ce AUR figurează cu 15,3% din intenţia de vot a românilor, alianţa condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş are 14,2%. Anterior, în februarie, diferenţa dintre cele două formaţiuni era de doar 0,2% în favoarea AUR. Cu toate că această informaţie nu este pusă la dispoziţie în postare, diferenţa dintre cele două formaţiuni este cel mai probabil în marja de eroare a sondajului, potrivit Adevărul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here