Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupție, s-a predat în Italia

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat pentru corupție, s-a predat în Italia și urmează să fie extrădat în România. Sorin Strutinsky este un apropiat al fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Strutinsky, un apropiat al fostului primar din Constanța Radu Mazăre, a fost condamnat în iulie 2020 de Tribunalul Constanța la 10 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri și spălare de bani și era dat în urmărire de atunci, după ce, după pronunțarea sentinței, nu a mai fost de găsit.

Sorin Strutinsky s-a predat în data de 16 februarie 2021 la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna. A venit însoțit de doi avocați italieni. Unul dintre ei, Cristian di Giusto, este avocatul care i-a reprezentat și pe Daniel Dragomir și Alina Bica, informează Digi24.

Omul de afaceri constănțean a fost plasat din data de 23 martie sub arest la domiciliu în Italia, în așteptarea soluționării cererii de extrădare, potrivit unor surse din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here