Foto: INQUAM/George Călin

ACTUALIZARE. Fostul ministru PSD al Sănătății a fost adus la București, pentru audieri la DNA.

ACTUALIZARE. Direcția Națională Anticorupție a organizat vineri o acțiune de prindere în flagrant la Spitalul Județean din Baia Mare, în care este vizat și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în legătură cu un contract de achiziții, a declarat pentru HotNews.ro șeful DNA, Crin Bologa.

În biroul fostului ministru al Sănătății ar fi fost găsiți 120.000 de lei, potrivit unor surse judiciare. La această oră procurorii se află în continuare în biroul Sorinei Pintea, care urmează să fie adusă la DNA București pentru audieri, după terminarea percheziției.

Este vorba de un dosar deschis de DNA București și care vizează executarea unui contract de achiziții.

În acest moment, acțiunea procurorilor este în desfășurare. Nu s-a dispus încă nicio măsură preventivă.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, este anchetată de procurorii DNA, informează pe surse Digi24. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, Sorina Pintea ar fi fost prinsă în urma unui flagrant al DNA central, în jurul orei 15.00.

Fostul ministru ar fi condiţionat achiziţia de echipamente medicale de primirea unei sume 120.000 de lei.

Sorina Pintea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

1 COMENTARIU

  1. aici se termina jmecheria – draknea -urmeaza javra asta ,cap de peleu ,alta intrebare ,baronul oprisan ,jandarmeria , olguta ,bubosul
    …………………………………………………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here