Soții Aelenei, parlamentari AUR: „Nu se aștepta neam de neamul meu!”

Au văzut Parlamentul doar din stradă, cu ocazia protestelor organizate de partid la București. Astă vară au mizat împreună pe AUR și acum, în iarnă, de ziua lui Moș Nicolae, au câștigat marele pot: vor fi parlamentari. Sunt soț și soție: familia Aelenei. Dănuţ şi Evdochia! El este navigator și ofițer electrician, ea asistentă medicală. Au acte de Năvodari, o pensiune aproape de mare și reprezintă partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Se pregătesc să ia calea Bucureștiului și să facă legi pentru țară. El va fi deputat, ea senator. Despre funcția care-i poate schimba cariera și viața, Evdochia Aelenei a precizat sec: „Nu se aștepta neam de neamul meu!”, relatează Digi24.

Peste Constanța plouă. Pe străzi sunt bălți. Unele mari. Plouă și-n Mamaia Sat. La opt și ceva a dimineții, dintr-o pensiune portocalie, cu bolid nemțesc la poartă, iese familia Aelenei. Proaspătul deputat AUR, Dănuț Aelenei, e programat la Năvodari să-și schimbe buletinul expirat.

Reporter: Cine conduce? Doamna?
Dănuț Aelenei: Doamna conduce! Dumnezeu conduce în primul rând.

Soția Evdochia e asistentă medicală și membră a partidului AUR. De 25 de ani, el o alintă… Dusia. Acum câteva zile au primit vestea că-n urma redistribuirii voturilor ea a fost aleasă senator.

Dănuț Aelenei: Din cauza faptului că au fost foarte puține voturi, am impresia că locul ei este discutabil. Nu știm. Încă nu avem o confirmare!
Reporter: Astăzi aflați!?
Evdochia Aelenei: Acum, da! Astăzi se va…
Reporter: Renunțați la spital, doamnă?
Evdochia Aelenei: Nu renunț la spital! Să mă ajute Dumnezeu! Să știți că nu țin foarte tare, că-n planul nostru n-a fost să ajungem la Parlament! Eu știu 90% că n-o să mergem amândoi, că eu, probabil, o să rămân acasă! Mie-mi place atât de mult anestezia încât s-ar putea să nu pot să renunț. 

Reporter: Apropo, v-ați vaccina?
Dănuț Aelenei: Suntem rezervați, așa! Dacă se confirmă că vaccinul este într-adevăr bun pentru om, împotriva pandemiei, eu nu am nimic de comentat.
Evdochia Aelenei: Nu vreau să fiu cobai, să fac acum pe viteaza, vai, nu mă vaccinez, sau vai, mă vaccinez. Deci, la ora asta eu sunt indecisă.

Dacă Evdochia Aelenei va fi declarată oficial senator și va merge în Parlament alături de soțul deputat… ar fi o premieră în istoria politică a Constanței. I-ar plăcea. Zice că n-ar face-o pentru beneficii.

Evdochia Aelenei: Să-mi dea mie Parlamentul mașină? Ce, eu n-am mașină?
Reporter: Aveți suficienți bani să nu depindeți de nimeni?
Evdochia Aelenei: Da!
Dănuț Aelenei: Da! Da! Da!
Evdochia Aelenei: Avem suficienți bani încât să depindă și alții de noi!

Plouă intens și peste noi și peste ei și peste bolidul nemțesc. Din curiozitate… continuăm conversația. Amândoi zic c-au fost atrași în AUR de doctrină și mai ales de conceptul familiei tradiționale. Evdochia detaliază scurt.

Evdochia Aelenei, politician AUR: N-aș vrea copilul meu să se însoare cu unul! E clar?

Materialul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here