Spargerile de mașini se țin lanț în Grecia. Turist român: „Cred că vina e a noastră”

Foto: Unsplash

Numărul turiștilor români în Grecia scade vizibil, de când țara a intrat în zona roșie. Reprezentanții agențiilor de turism spun că, de cele mai multe ori, clienții lor aleg alte țări pentru vacanță. De câteva zile, Grecia se confruntă cu o altă problemă: spargerile auto pe bandă rulantă, transmite Digi24.

Călătorii care și-au rezervat vacanțe în Grecia de la începutul anului prin agenții de turism sunt în majoritate vaccinați și merg spre destinațiile alese, chiar dacă țara a intrat în zona roșie. Schimbarea însă a scăzut cererea pentru pachetele turistice spre zone populare, precum Thassos, Halkidiki sau Creta.

Cosmin Marinof – director agenție de turism: „Rata de anulări este una normală, în jur de 2-3%. Numărul de rezervări pentru Grecia scade ușor din cauza faptului că oamenii nu știu exact restricțiile și cum îi impactează, chiar dacă sunt vaccinați. Cei vaccinați nu sunt afectați absolut deloc, de niciun fel de restricții. Tarifele de care am avut parte anul acesta au fost printre cele mai mici din istoria (…) ultimilor 5-6 ani.”

Turiștii care ajung în Grecia sunt mulțumiți de condițiile de pe plaje și din localuri și de modul în care se respectă măsurile COVID.

Există și ghinioniști. Pe grupurile de Facebook au apărut în ultimele zile mai multe postări ale unor români care s-au trezit cu automobilele sparte. Marius a rămas fără bunuri în valoare totală de 6 mii de lei, după ce a parcat mașina în Atena.

Marius, turist jefuit: „Trei ore am stat în Atena până să pățim acest incident. Am parcat într-o zonă centrală, lângă o bancă, cu 2 camere de luat vederi fix pe partea cu camere s-a spart geamul. 2, 3 minute le-a luat operațiunea. Din fericire și din păcate doar portofelul iubitei mele. Eu aveam restul documentelor la roata de rezervă. Și poate 1.500 lei din torpedo și banii din portofelul ei și alte obiecte de valoare sentimentala. Cred că vina e a noastră, a turiștilor, că nu ne informăm până să ajungem într-o zonă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here