Spre disperarea șoferilor de pe Șos. Colentina, o companie municipală nu reușește de peste jumătate de an să schimbe o conductă de 500 m

Traficul pe Șoseaua Colentina, între strada Doamna Ghica și Râul Colentina, este îngreunat de mai bine de jumătate de an din cauza unui șantier de înlocuire a unei conducte de canalizare. Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea.

Lucrarea a devenit un coșmar pentru șoferii care tranzitează zona: din cele trei benzi se mai circulă efectiv doar pe una.

În vară, când orașul era mai liber, pe șantier, în majoritatea zilelor, erau doar câțiva muncitori și un utilaj, iar alteori nu se lucra deloc.

HotNews.ro a întrebat la Primăria Capitalei cine schimbă conducta, când au început lucrările și când se termină. Surpriză: deși pe gardurile care delimitează șantierul scrie peste tot ”Triada”, în răspunsul primit de la Primăria Capitalei se arată că lucrarea este executată de o companie municipală – Trustul de clădiri Metropolitane.

Lucrările pe tronsonul indicat în solicitarea dvs. sunt lucrări de extindere a canalizării pluviale și sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, beneficiarul fiind Apa Nova București. Ordinul de începere pentru acest obiectiv a fost dat în data de 11.05.2020, iar termenul de finalizare este 05.02.2021, lucrarea fiind în acest moment în faza de execuție. Rolul acestui tronson este de colectare a apei pluviale, rețeaua existentă fiind subdimensionată pentru orice tip și durată de ploaie”, se precizează în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Reprezentanții instituției spun că deși a trecut mai bine de jumătate de an, lucrarea este în termen.

Vestea bună este că lucrările sunt aproape gata, deși termenul de finalizare este abia februarie 2021.

Vineri, la prânz, pe șantier se aflau mai multe utilaje și muncitori.

Menționăm că lucrările la care faceți referire sunt în termen. Stadiul lucrării este următorul: conducta de pafsin DN 700 montată, umplutura fiind, de asemenea, realizată. În prezent se lucrează la refacerea sistemului rutier pe traseul canalizării”, se mai arată în răspunsul primăriei.

Lucrările de înlocuire a conductei se execută în baza Autorizației de construire nr. 499/9361 din 18.09.2019 „Eliberare de amplasament (defrișări arbori, devieri și reamplasari rețele edilitare, sistematizare la sol) în vederea construirii Pasajului Doamna Ghica, sector 2, București„, cu termen de execuție inițial 12 luni, prelungit până la data de 11.12.2021, se mai arată în răspunsul dat de Primăria Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here