Streinu-Cercel, fost manager la „Matei Balș”: Clădirea din 1953, refăcută „din toate punctele de vedere”. Prefectul Capitalei: Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat

Inquam Photos/ Octav Ganea

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, fostul manager al Institutului „Matei Balș”, actual senator PSD, a declarat că avizele instituției „sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie”.

„Din păcate, toţi pacienţii care sunt internaţi COVID au nevoie de oxigen şi evident erau şi cuplaţi la oxigen. (…) Tot ce se internează în „Matei Balş” reprezintă pacient mediu spre sever sau critic”, a afirmat Streinu-Cercel.

Potrivit fostului manager, este vorba despre o clădire care a fost construită în 1953 şi refăcută „din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

„Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”, a subliniat Streinu-Cercel. 

Berbeceanu: „Sistemele erau după standardele cerute”

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri la Digi24 că instalațiile antiincendiu ale pavilionului unde a avut loc incendiul de la Institutul „Matei Balș” au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, evitând o tragedie mai mare. El a mai spus că, din informațiile sale, pavilionul era recent renovat, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire. 

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here