Suporterii lui Tudorache, protest la Biroul Electoral Sector 1. „Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare”

Susținători ai candidatului PSD la Sectorul 1, Dan Tudorache, protestează în fața Biroul Electoral al Sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

Manifestația vine în contextul în care, marți seara, contracandidata lui Tudorache, Clotilde Armand, candidata USR-PLUS-PNL pentru Primăria Sectorului 1, și-a proclamat victoria în scrutin, susținând că are 1.000 de voturi peste candidatul social-democrat.

Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, se află și el la BES1 și a spus pentru Digi24 că protestează aici pentru că, dacă Biroul Electoral Central va lua decizia de renumărare a voturilor, atunci acest lucru se va face acolo. „Buletinele de vot sunt aici”, spune Tudorache.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. Am fost acuzat că aș fi fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că este mai mare de 1.000 de voturi, cât au constatat cei de la AEP, atunci cu siguranță e o mare problemă… sau va fi mai mică. Cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a mai spus Dan Tudorache.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, au mai fost solicitări din toată țara, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Vă spun doar un temei legal: eu am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb de toți reprezentanții unui partid, a fost prezentat și la politie, îmi puteți explica cum a ajuns un proces verbal semnat în alb? Și urma ulterior să fie completat cu ce cifre doresc”, a susținut el.

Despre candidatul PSD prins cu 473 de procese verbale, Dan Tudorache a spus că „trebuia să le ducă la partid”. „Le strânsese de la diferiți reprezentanți ai noștri și urma să le ducă la partid, să le bage în sistemul nostru de numărătoare paralelă. În acel teanc nu erau pentru primar de sector, erau pentru consiliul general, primar general și consiliul local. Pentru primar, cum am fost eu acuzat, nu erau printre acele procese verbale… ba da, era unul singur semnat în alb. Toate sunt copii originale, nu copii xerox, pentru că fiecare reprezentant de partid are un exemplar de genul acela”, a mai spus primarul sectorului 1.

Cu privire la dosarul penal deschis de poliție, Tudorache afirmă că se va da decizia de neîncepere a urmăririi penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here