Sursa: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră de la Calafat și angajați ai Gărzii de Mediu Dolj au descoperit aproape 2.000 de tone deşeuri ilegale din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase şi cabluri cu conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice, informează Digi24.

Deşeurile erau încărcate din Ungaria, având ca destinaţie o societate din Turcia. Bunurile nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, citat de Agerpres.

Nava era sub pavilion românesc, comandantul echipajului fiind un cetăţean român în vârstă de 65 de ani.

„În urma controlului efectuat de către colegii noştri împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componenţa vaporului existau două barje, încărcate cu deşeuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice, materiale plastice precum şi componente electrice”, se arată în comunicat.

Autorităţile nu au permis intrarea deșurilor pe teritoriul României, pentru că întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora şi, totodată, pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here