Țara Absurdului: Școală online într-o localitate din Timiș fără internet. Explicația?

Captură de ecran

Absurdul este la el acasă într-o comună din Timiș, unde deși nu există niciun caz de COVID-19, copiii sunt să facă şcoală exclusiv online. Însă asta nu e tot. Nici online nu e posibil, pentru că localitatea nu are nici măcar semnal de telefonie mobilă, nici vorbă de internet, relatează Digi24.

Localitatea Bara este protagonista acestei situații absurde. O comunitate mică, cu puțin peste 300 de locuitori, și destul de izolată, fără niciun caz de COVID-19. Asta credeau și autoritățile, până când au venit noile norme pentru începerea școlii.

Conform datelor de la judeţ, localitatea a depășit pragul de infectări la mia de locuitori, astfel că elevii trebuie să facă școala online. Numai că în localitate nu este nici semnal la telefon, darămite conexiune la internet.

„Nu o să putem începe școala, cel puțin deocamdată pot să spun asta, din cauza faptului că apărem în scenariul 3, zonă roșie, orele de curs se vor ține online, fapt ce la noi nu se va putea realiza, pentru că nu avem nici internet în localitate și nici nu deținem device-uri. Și nici nu văd cum s-ar putea face online pe ciclul primar și preșcolar, copiii sunt mici, părinții nu pot să stea încontinuu după ei”, spune Maia Posa, directorul școlii din Bara.

Așa se face că profesorii vor căuta soluții ca să desfășoare cursurile online…fără internet.

„Prin fișe de lucru. Cum am făcut și din luna martie, de când a început starea de urgență. Din luna martie până în luna iunie, personal am dus la fiecare copilaș acasă fișe de lucru, le-am adus, le-am verificat”, explică directoarea Maia Posa.

La originea absurdului sunt câteva persoane care au fost confirmate cu coronavirus și care aveau doar viză de flotant în localitate.

„DSP-ul, împreună cu structurile MAI, au descoperit că aceste persoane nu locuiesc în Bara, pentru că la ancheta epidemiologică a reieșit că ei au declarat că pe perioada carantinării și respectiv a izolării vor locui la domiciliul lor din Lugoj. Și în urma sesizării făcute de Primărie, am identificat că într-adevăr, aceste persoane apar doar ca flotant în localitatea Bara”, a declarat Liliana Oneț, prefectul județului Timiș.

Părinții militează pentru începerea cursurilor în mod tradițional, pentru că la școala din Bara învață doar 7 elevi de clase primare. În aceste condiții, menținerea distanțării fizice poate fi respectată cu ușurință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here