Tatăl bătăuș din Suceava are trecut de pușcăriaș: a stat 6 ani la închisoare după ce și-a violat fiica vitregă de față cu ceilalți copii

Foto: Oana Şlemco

Bărbatul care a şocat o ţară întreagă pentru că şi-a bătut cu sete copilul de numai 7 ani este obişnuit cu viaţa de după gratii. A fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru violarea fiicei sale, fiind eliberat după aproape 6 ani în baza recursului compensatoriu. Acum este din nou liber, pentru că procurorii suceveni au decis să-l ancheteze sub măsura controlului judiciar, relatează Adevărul.

Marius Matei, în vârstă de 48 de ani, din satul Deia, comuna Frumosu, judeţul Suceava, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, marţi, 9 februarie, pentru că şi-a bătut cu bestialitate copilul de numai 7 ani.

După expirarea termenului de reţinere, bărbatul va fi eliberat, pentru că procurorii au decis să îl ancheteze sub control judiciar. 

Decizia procurorului este greu de înţeles din două motive. Pe de o parte, tatăl a manifestat o violenţă extremă asupra băiatului. Iar aspectul acesta se observă într-o filmare video, realizată de fratele victimei care a fost martor la scenele şocante. 

În filmare se vede cum bărbatul îşi izbeşte copilul pur şi simplu de pământ şi, în timp ce micuţul urlă de durere şi de spaimă, îl loveşte în mod repetat cu o scândură.  În tot acest timp, mama copilului este în încăpere, pare să se amuze şi nu intervine ca să-l apere pe băiat. Ea le-a explicat anchetatorilor că tatăl s-a înfuriat pentru că băiatul a refuzat să îşi facă temele.  

Fratele mai mare care a filmat scena violentă a arătat înregistrarea unei angajate de la Centrul de Incluziune Socială din Gura Humorului pe care-l frecventează, iar femeia a anunţat autorităţile fără a sta pe gânduri. 

Și-a violat fiica vitregă

Pe de altă parte, probabil că Marius Matei nu va fi marcat de noaptea petrecută după gratii, la Suceava. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare după ce şi-a violat fiica vitregă, în vârstă de 14 ani. Violul a fost în formă continuată şi unele partide de sex s-ar fi consumat de faţă cu alţi copii, care pe atunci aveam 6 şi 7 ani.  

Faptele au fost comise în 2013. Victima era elevă a unei Şcoli Speciale din Câmpulung Moldovenesc şi venea acasă doar în vacanţe. Copila nu s-a putut apăra pentru că suferea de handicap fizic şi mintal. Din păcate, nu a ajutat-o faptul că i-a povestit mamei sale coşmarul prin care trece. Femeia nu a crezut-o, ba chiar a acuzat-o că minte.

Povestea a ajuns la urechile poliţiştilor din sat care au început o anchetă destul de anevoioasă. Bărbatul nu a vrut să îşi recunoască faptele, iar soţia acestuia l-a apărat în faţa anchetatorilor spunând că fiica ei a inventat totul.

În cele din urmă, Marius Matei a acceptat să facă testul poligraf, iar rezultatul a arătat că a fost nesincer când a spus că nu şi-a agresat sexual fiica vitregă. Tot în cadrul anchetei, copila a fost supusă unui examen medico-legal, care a confirmat agresiunea sexuală.

Agresorul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, fiind eliberat după aproape 6 ani, în baza recursului compensatoriu. După ce a fost eliberat de după gratii, el s-a întors acasă la nevasta care l-a primit fără probleme.

2 COMENTARII

  1. Si animalul alalalt din fundal,este concubina,nu?Se uita tampa,cu mintea innecata de bautura cum isi varsa naduful pe bietul copil, criminalul cu care isi imparte bautura !!!Moldova romaneasca nu este deloc deosebita de cea ruseasca,bautura face ravagii si distruge viitorul copiilor,care-s facuti vinovati de niste parinti abrutizati de bautura pentru ca s-au nascut!!

  2. Iar justitia din Moldova se pare ca este corupta pana in maduva oaselor!!!Chiar niciun magistrat nu poate judeca drept acolo,nici macar cazuri de genul asta ,cu abuzuri asupra minorilor strigatoare la cer???Nu ma mir ca nemernici ca buborel toader au venit de acolo sa faca justitia praf!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here