Tătaru: România va folosi plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19 pentru a trata cazurile grave

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi24, că în România va fi recoltată plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19, cu scopul de a fi transferată celor aflați în stare critică.

Potrivit oficialului, Bucureștiul a primit o donație de trei aparate de plasmafereză, iar până la acest moment 1.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Recoltarea se va face în trei centre, iar plasma va fi prelevată de la pacienți care au deja anticorpi și care au fost declarați negativi la Covid-19, după testarea moleculară.

„Pacienții donează pe baze voluntare, trebuie să fie sănătoși, fără simptomatologie, cu un test negativ și să existe evidențierea anticorpilor”, a declarat Nelu Tătaru.

„Această plasmă conține anticorpi care pot neutraliza virusul și este de folos pacienților cu forme grave ale bolii, care pot deceda înainte de a-și dezvolta propria imunitate. Metoda nu este una nouă, dar a început să fie folosită în lipsa unui tratament în tot mai multe țări care se confruntă cu pandemia, inclusiv în China”, declara, recent, prof. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen de pe lângă Spitalul Județean de Urgență din Timișoara. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here