Televiziunea ZDF, material despre dramele zilierilor români din Germania. „Ce am trăit în ultimele luni a fost cea mai grea experienţă a vieţii mele”

  Postul de televiziune ZDF a stat de vorba cu câțiva români care au lucrat în diverse domenii în Germania și care s-au întors în țară din cauza condițiilor precare de muncă și de trai pe care le aveau acolo. Aceștia au povestit umilințele și teama pe care au fost nevoiți să le îndure, transmite Digi24.

  La ora actuală, cel puțin o mie de români sunt infectați cu noul coronavirus în Germania, cei mai mulți dintre ei la un abator din landul Renania de Nord-Westfalia.

  Alberto Gogu a zburat din Germania de la abatorul Tonnies înapoi în ţara lui de baştină într-un sat din sudul României. Călătoria lui a ţinut cinci zile, cu trenul, iar mai apoi cu autobuzul. Este extrem de fericit să fie din nou acasă.

  Alberto Gogu, fost muncitor român în Germania: „Lucrez de 12 ani în Germania, însă ce am trăit în ultimele luni a fost cea mai grea experienţă a vieţii mele.”

  Unul dintre colegii lui Alberto a rămas blocat, el locuieşte cu încă 10 oameni în această casă, unde toţi sunt infestaţi.

  Claudiu-Ioan Similie, muncitor român în Germania: „Oamenii s-au îmbolnavit. Muncitorii care au fost testaţi pozitiv veneau la muncă. Atâta timp cât se simţeau bine, nu s-a interesat nimeni.”

  Distanţarea necesară nu este posibilă în abatorul Tonnies, relatează muncitorii. Cinci dintre ei se luptă acum pentru viaţa lor la terapie internsivă.

  Muncitorii români şi bulgari îl consideră pe prim-ministrul landului, Laschet, direct responsabil pentru infestare, sunt în continuare indignaţi. Deoarece în timp ce în Germania în aprilie erau aproape 30.000 de cazuri de coronavirus, în România erau doar 7.000 de cazuri.

  Claudiu-Ioan Similie, muncitor român în Germania: „Noi cu siguranţă nu am adus virusul, coronavirusul era de dinainte în Germania.”

  Alberto Gogu şi cu soţia sa se numără printre cei care au plecat în aprilie spre Germania, pentru a ajuta la recoltă. Au lăsat în urmă 8 copii.

  Alberto Gogu, fost muncitor român în Germania: „Trebuie să le promitem câte ceva, pentru ca să nu mai plângă. Unul vrea o bicicletă, altul vrea dulciuri.”

  După cererea de ajutor la recoltare din partea Guvernului Federal, Albert călătoreşte spre Germania, deşi ţara este considerată în acel moment ca fiind de risc. La aeroport se menţine distanţarea necesară, se ia temperatura, iar pe panouri apar numai zborurile spre Germania. Ne este trimisă această poză din avion, unde este mare înghesuială.

  Articolul integral – AICI.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here