Tentativă de jaf fără precedent în Olanda: Hoți înarmați au încercat să fure 50 milioane de euro

O tentativă de jaf armat fără precedent, care s-a încheiat prost pentru hoți a avut loc, miercuri, în apropiere de Amsterdam, când mai multe persoane cu arme automate au încercat să jefuiască un transport de valori în care s-ar fi aflat bunuri de 50 de milioane de euro, informează Deutsche Welle, potrivit Digi24.

Un suspect a fost ucis și alți șase arestați, după schimburi de focuri cu poliția olandeză.

Hoții au încercat să jefuiască transportul de valori în suburbia Meeuwenlaan, unde filmările martorilor îi arată pe atacatorii aproape de sediul companiei care desfășoară afaceri cu metale prețioase.

Autoritățile olandeze au spus că hoții aveau arme automate și au deschis focul asupra polițiștilor în timpul urmăririi. Zeci de polițiști înarmați au pornit în urmărirea atacatorilor, care se aflau în două mașini, un Audi și un Porsche. Ulterior, mașinile au fost incendiate și abandonate.

Un purtător de cuvânt al poliției olandeze a declarat pentru televiziunea locală AT5 că violențele, în urma cărora doi suspecți au fost răniți și unul ucis, au fost „fără precedent”. „Este un miracol că nu au existat și alți răniți„, a declarat Rob van der Veen.

Presa olandeză a scris că suspecții ar fi belgieni sau francezi, însă poliția nu a confirmat această informație.

Filmul atacului

Un grup de bărbați înarmați și îmbrăcați în negru au deschis focul asupra unui transport de valori care plecase de la o unitate de procesare a metalelor prețioase, aflată la nord de Amsterdam.

Poliția a anunțat că suspecții s-au urcat apoi în două mașini și au fugit către satul Broek, aflat la 10 kilometri de capitală, ei fiind urmăriți de zeci de polițiști înarmați. În Broek, mașinile au fost incendiate.

Unii dintre atacatori au încercat să fugă mai departe cu altă mașină. O cameră de filmat din zonă arată o mașină care trece prin gardul unei case și lovește un copac. Cei dinăuntru ies și o iau la fugă, alături de altă bărbat care era pe jos, scrie publicația nltimes.nl.

Potrivit presei locale, mașina de transport valori avea înăuntru aur sau diamante în valoare de 50 de milioane de euro.

Filmările realizate de martori și postate pe rețelele de socializare îi arată pe suspecți fugind de polițiști pe un câmp și se aud focuri de armă. Un bărbat a fost împușcat și a murit pe loc, iar alți doi atacatori au fost răniți. În final, șase suspecți, inclusiv cei doi răniți, au fost reținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here