Carlos Ruben Ramirez – Monroy, unul dintre liderii violentului cartel Jalisco Nueva Generation, venise în România cu familia pentru că a crezut că aici poate dezvolta rețeaua de trafic de droguri în siguranță. Ofițerul român care l-a prins a făcut devăluiri la Digi24.

Carlos Ruben Ramirez – Monroy, lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, Jalisco Nueva Generation, a fost prins la București, anul trecut, și extrădat în Statele Unite.

Carlos nu a bănuit că poliţiştii de la noi colaborarează cu autorităţile din Statele Unite, iar în oricare altă ţară se temea că va fi arestat. De altfel, era prima ieşire din Mexic a bărbatului, iar paşaportul şi l-a făcut cu doar câteva zile înainte de plecare. L-a şocat întâlnirea cu poliţiştii chiar la coborârea din avion, pe Aeroportul Otopeni, însă nu s-a opus reţinerii. Detaliile au fost dezvăluite, în premieră, de unul dintre ofiţerii antidrog, care au participat la misiunea de capturare a traficantului, relatează Digi 24. 

Motivul pentru care Carlos Monroy venise în România cu soția și copiii

Sunt considerați, atât de statul mexican, cât și de statul american, o grupare teroristă. Anul trecut, în urma unor percheziții la membri grupării, din care făcea parte și suspectul nostru, au fost descoperite inclusiv drone cu explozibil plastic la bord. Și costumația și mașinile pe care le foloseau au un iz militar, fapt pentru care sunt de foarte luat în seamă de toată lumea.

Sunt și cunoscuți pentru corelarea faptelor de trafic de droguri cu cele de violență, torturarea unor persoane care au colaborat cu poliția, persoane care au înșelat anumite tranzacții, sau pur și simplu grupări rivale.

Ei intenționau să organizeze transporturi de droguri prin România, destinație fiind țări din Europa de Vest. Atunci când o grupre criminală, cum sunt și ei, vrea să se extindă pe anumite zone, atunci un om foarte important din cadrul organizației va trebui să se deplaseze în acel loc, pentru a vedea cu ochiul liber că treaba este serioasă.

În martie el a ajuns în România, însă operațiunea a început cu șase luni înainte, timp în care am cooperat cu autoritățile din Statele Unite, DEEA, Homeland Security și US Marshals. El a a venit ca turist, împreună cu o parte din familia sa.

Ulterior, intenționa să-și dezvolte rețeaua și rutele de transport ale drogurilor, din America de Sud către Europa. El a călătorit foarte puțin, din datele pe care le avem, nu a părăsit teritoriul continentului în care locuia, tocmai din frica pe care permanent traficanții de droguri din Mexic o au față de autoritățile din Statele Unite. Ei știu ceea ce fac și se gândesc că pot fi oricând capturați.

Și-a procurat un pașaport cu foarte puțin timp înainte de călătoria în România. Nu cred cred că s-a gândit vreun moment că în România va fi vorba de o procedură în care să fie implicate Statele Unite ale Americii”, a declarat ofițerul BCCO care l-a arestat pe Carlos Monroy pentru Digi24. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here