Traian Ogâgău, validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz-Băi

Judecătoria Năsăud a validat noul mandat de primar al orașului Sângeorz-Băi, câștigat de Traian Ogâgău la alegerile din 27 septembrie.

Ogâgău fusese revocat miercuri din funcția de primar, din cauza condamnării definitive într-un dosar penal, însă revocarea s-a făcut pe vechiul mandat.

„Validat pentru noul mandat! Mare victorie dragii mei sângeorzeni! Ce m-aș fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Mulțumesc bunului Dumnezeu și tuturor sângeorzenilor pentru susținere și implicare! Rugăciunile voastre au fost ascultate! Am avut și am încredere în justiție!”, a anunțat Traian Ogâgău pe Facebook.

Judecătoria Năsăud a validat joi noul mandat de primar câștigat de Traian Ogâgău și a respins cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru şi de PSD Bistriţa-Năsăud. Decizia instanței poate fi atacată în termen de două zile, potrivit Bistrițeanul.

Traian Ogâgău a fost revocat din funcția de primar miercuri, pe 14 octombrie, în urma condamnării definitive într-un dosar penal. Revocarea a venit în ultimele zile din vechiul mandat de primar și, după doar o zi de „suspendare”, el a fost validat pentru noul mandat de primar, obținut după victoria în alegerile din 27 septembrie.

Prefectul Stelian Dolha a confirmat pentru Digi24.ro că a primit miercuri referatul de la secretarul Primăriei Sângeorz-Băi, privind condamnarea definitivă a primarului. El a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar, conform Codului Administrativ, ceea ce anulează practic un mandat care oricum expiră peste câteva zile.

Traian Ogâgău s-a ales cu dosar penal în 2016, după ce a fost oprit de un echipaj de poliție pentru control și a refuzat să sufle în etilotest, dar și să meargă să i se preleveze probe biologice, potrivit Bistrițeanul. În 2018 a fost trimis în judecată, iar pe 9 iulie 2020, Judecătoria Năsăud l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislație rutieră și 80 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia a fost menținută ulterior de Curtea de Apel, devenind definitivă pe 12 octombrie 2020. Potrivit legii statutului aleșilor locali, un primar condamnat definitiv își încetează mandatul înainte de termen.

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a intrat în atenția opiniei publice după ce în media a apărut o înregistrare video în care acesta își umilea fiica de 14 ani. În imaginile blurate se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a pedepsit fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică. Înregistrarea a fost publicată de Gazeta de Bistrița.

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, o obligă Traian Ogâgău pe fata lui să repete după el. 

Edilul s-a apărat spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii.

Poliția s-a autosesizat și a fost deschis un dosar penal. 

În ciuda scandalului stârnit, care a atras inclusiv intervenția premierului Ludovic Orban și excluderea lui Traian Ogâgău din PNL, acesta a câștigat un nou mandat de primar.

Am învins, dragii mei sângeorzeni”, a scris Ogâgău pe Facebook în noaptea alegerilor.

El a postat pe Facebook un clip video în care apare alături de susținători, cu muzică și focuri de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here