Trei cadre medicale din Timișoara, depistate cu COVID-19 după ce s-au vaccinat

Trei cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate după vaccinare la cadre medicale din Timișoara. Directorul Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a explicat la Digi24 că aceștia aveau deja boala, dar erau asimptomatici în momentul vaccinării.

Vorbim despre două cadre medicale și un cadru auxiliar. Cadrul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare și celelalte cadre medicale estimativ la 6-7 zile. Nu erau încă sub protecția vaccinului, deci nu le-am pus în acest context”, a spus medicul.

Erau în cursul bolii, simptomatic ușor toți trei și când i-am testat i-am descoperit pozitiv. Nu îi punem în contextul vaccinării”, a subliniat el.

Medicul a adăugat că în momentul vaccinării, cei trei erau asimptomatici. El a adăugat că starea lor este bună și că vaccinul îi ajută, pentru că încep să producă anticorpi neutralizanți care luptă cu boala.

Întrebat dacă ar trebui luată în calcul testarea persoanelor înainte de vaccinare, Oancea a răspuns că rezultatul testului depinde de încărcătura virală și ar putea fi fals negativ.

Depinde de încărcătura virală. Astăzi poți să fii negativ și peste 2 zile pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană COVID pozitiv mâine avem și noi. Trebuie să treacă 6-7 zile”, a explicat el.

Oancea a spus că s-a vaccinat și nu a avut efecte adverse, chiar dacă are fond alergic, și că 90% din colegii să-i și-au făcut vaccinul împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here